LEGENDE

Zašto nema informacija o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera

Danas se jako malo zna

Šumaher: Stradao na skijanju. Arhiv

N. Demirović

21.4.2021

Gotovo osam godina je prošlo otkako je Mihael Šumaher (Michael Schumacher) nastradao na skijanju i zadobio teške povrede mozga, a o njegovu zdravstvenom stanju danas se jako malo zna.  

Posljednja detaljna obavijest o stanju sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 dolazi iz septembra 2014. godine kada je Šumaher prebačen u svoju kuću na Ženevskom jezeru. 

Njemački "Focus" navodi da vjerovatno nikad nećemo doznati kakvo je zdravstveno stanje Šumahera i da se s tim treba pomiriti. Dva su razloga zašto se skriva istina o njemu. Prvi je taj što zbog složenosti povrede mozga kao u Šumaherovim slučaju ni najbolji ljekari ne mogu dati prognozu. Promjene su sasvim normalne i jedan dan može biti sasvim različiti od drugog. Zbog toga predviđanja nisu pouzdana, prenosi "Večernji list". 

S druge strane, Sabine Kem (Kehm), kao predstavnica porodice Šumaher, želi informirati javnost samo kad postoji nova i konkretna nada u poboljšanje. Kad bi Kem danas objavila saopćenje o Šimaherovom stanju stanju, vjerovatno bi istu stvar morala učiniti i sutra, pa i narednih dana. Princip postaje jasan, navodi "Focus". 



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.