VOZILI SMO

Nova Opel Mokka: Progresivan dizajn i mnoštvo zabave

Ulazni model sa 1,0-litarskim motorom od 100 KS po cijeni od 33.895 KM

Nova Mokka stigla u BiH. Avaz

N. Demirović

28.5.2021

Jeste li spremni za odvažan korak naprijed? Radi se o kombinaciji čistog dizajna, predivne unutrašnjosti i najnovijih visokotehnoloških pogonskih agregata – stoga očekujte neočekivano, tako su iz Opela najavili novi model Mokka koji je ovih dana imao svoju promociju na Jahorini.

- Nova Mokka je stigla i donosi nova pravila za potpuno novi nivo vožnje. Vrijeme je za vožnju na vaš način – uz Mokku, poručili su.


Svijet njemačkog dizajna

Sportski, dinamični izgled nove Mokke ne odražava samo odvažnost u čistom, progresivnom dizajnu. To je izraz potpuno nove filozofije njemačkog inženjeringa i sigurne vizije atraktivne budućnosti Opela.

Uzbudljive linije karoserije Mokke samo su početak vašeg putovanja u novi svijet njemačkog dizajna. Unutrašnjost otkriva usklađenost proporcija, svjetla, prostora i tehnologije za uistinu fantastičan doživljaj vožnje.

Mokka izgleda uzbudljivo s koje god strane je promatrate. Svaka linija i značajka, sve do iznimno tankih LED zadnjih svjetala, projektirana je kao spoj dinamičnog oblika i najnovije funkcionalnosti.

Istina je ono što tvrde u Opelu. Zahvaljujući izvanrednom izgledu i karakteru Mokka je pravi magnet za poglede gdje god se pojavi.

Cijela karoserija odražava nedvojbeno originalni vizuelni identitet

Mokke u savršenom spoju čistog oblika i odvažnog karaktera. Pametnog dizajna i savršenih proporcija, od Opel vizira na prednjem kraju do arhitekture „lebdećeg krova” koji se pruža u jednom čistom potezu uokvirujući bočne prozore.

Automatska permanentna svjetla bez zasljepljivanja IntelliLux LED Matrix osiguravaju odličnu vidljivost u svim uvjetima za udobnu vožnju te jasnu osvijetljenost zahvaljujući snažnim dugim svjetlima bez zasljepljivanja drugih vozača.


Sa promocije na Jahorini - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Bez uznemirujućih signala

U unutrašnjosti sofisticiranost i jednostavnost Mokke kristalno je jasna na primjeru Opelove čiste ploče s instrumentima Pure Panel. Čist i jednostavan, prilagodljiv 12 inčni sklop instrumenata za vozača pruža vam sve potrebne informacije bez ometanja koncentracije. Uklanjanjem svih vizuelnih elemenata koji odvlače pažnju kokpit je sveden na besprijekorno digitalno upravljanje.

Moka nudi mnoštvo pomoći. Panoramska kamera pruža vam uvećan zadnji prikaz od 180 stepeni, koji otkriva objekte u vašoj blizini te vam omogućuje preglednost nadolazećeg prometa sa strane vozila – posebno korisno pri uključivanju u promet vožnjom unazad.

Savršeno parkiranje doista izgleda lako. Tu je napredna pomoć pri parkiranju, navigacija, sistemi za zabavu i još mnogo toga, ali bez bilo kakvih uznemirujućih optičkih signala.

Ponudu za dobar osjećaj zaokružuju tipična Opelova sjedišta. Za novu Mokku mogu se naručiti sportska Alcantara i klasično lijepa kožna unutrašnjost, koji se ne očekuju u vozilu B segmenta. Kruna svega su grijana kožna udobna sjedišta s perforiranim navlakama i masažnim funkcijama za vozača.

Opel novu Mokku u BiH nudi po cijeni od 33.895 KM koliko košta ulazni model sa 1,0-litarskim motorom od 100 KS, a kako kažu iz Opela očekuju da će najzanimljviji model na našem tržištu biti Mokka Edition sa istim ovim motorom koja za dodatnih 586 KM nudi uz već bogatu osnovnu opremu i aluminijumske točkove, otključavanje vrata bez ključa i aktivnu pomoć za zadržavanje vozne trake.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.