LEGENDARNI VOZAČ

Alonso prokomentarisao dešavanja na Silverstonu: Pomalo se osjećam kao idiot

Bivši dvostruki prvak nezadovoljan čelnim ljudima Formule 1 i organizatorima utrka

Alonso: Ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se. TWITTER

E. Ćosić

19.7.2021

Nekadašnji dvostruki prvak Formule 1 i jedan od najboljih vozača u historiji tog sporta, Fernando Alonso prokomentarisao je situaciju i sudar sa utrke za Veliku nagradu Velike Britanije.

Većina navijača je Luisa Hamiltona (Lewis) okarakterisala krivim za sudar, zbog koje je Maks Ferstapen (Max Verstappen) morao završiti utrku. On je završio u bolnici na ljekarskim pregledima, odakle se i oglasio rekavši kako njegov najveći rival nije pokazao poštovanje slaveći pobjedu dok je on u bolnici.

Alonso smatra da se mnogima dozvoljava previše. On je u razgovoru za "Marcu" dao svoje viđenje.

- Uvijek sam bio fer vozač, cijelu svoju karijeru. Mislim da sam jedan od rijetkih koji nema mrlju u svojoj biografiji. Iskreno, pomalo se osjećam kao idiot jer slijedim pravila. Pokušali smo pričati s čelnim ljudima sporta i organizatorima utrka kada smo ukazivali na ponašanja pojedinih vozača, ali nikad nisu poduzeli ništa. Zbog toga ću prestati pričati o onome što drugi rade. Očito je da se to više isplati - rekao je Alonso te dodao:

- Ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se. Taktika kojoj sam se okrenuo u prvim vožnjama nije donijela ploda. Sada razumijem da je jedino rješenje da počnem raditi ono što rade i drugi, nemam drugog izbora. Očito su neke stvari dozvoljene danas. Ovo nije prelazak na mračnu stranu, ovo je prelazak na pravila po kojima igraju ostali - zaključio je legendarni vozač.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.