BRITANAC BIJESAN

Hamilton: Ovo je bila farsa

Poručio čelnicima Formule 1 da ljudima vrate novac

A. V.

Hamilton: Novac je razlog svemu

Foto: AGENCIJE


Vozač Mercedesa Luis Hamilton nije bio sasvim zadovoljan odlukama koje su u nedjelju donijete na stazi "Spa Frankoršam".

Utrka za Veliku nagradu Belgije se zbog ekstremno loših vremenskih uslova vozila samo tri kruga iza bezbjednosnog vozila, a kao pobjednik je klasifikovan vozač Red Bulla Maks Ferstapen (Max Verstappen).

Utrka je počela tri sata i 15 minuta poslije predviđenog termina. Poredak nije bio promijenjen u odnosu na startni, a prva desetorica dobila su polovinu predviđenih bodova.

- Ovo je bila farsa. Jedini koji su izgubili su navijači, koji su dali dosta novca kako bi nas gledali kako se trkamo. Naravno da ne možete da utičete na vremenske uslove, ali imamo vrhunsku opremu koja nam govori šta se dešava i bilo je jasno da kiša neće prestati. Poslali su nas na stazu iz samo jednog razloga. Vozili smo dva kruga iza bezbjednosog vozila, nije postojala mogućnost da se popravi pozicija i pruži zabava navijačima – to nije trka. Trebalo je da prekinemo i da se navijačima vrati novac - napisao je Hamilton na društvenim mrežama.

Prethodno je svoje nezadovoljstvo iskazao u razgovoru sa medijima.

- Novac je razlog svemu. Dakle, svi će dobiti svoj novac, osim navijača koji nisu vidjeli ono za šta su dali pare. Šteta je što u ponedjeljak neće biti trke. Mislim da je donijeta loša odluka - rekao je Hamilton.

NA VRH

Podijeli članak na