LJEPOTA NA TOČKOVIMA

"Avaz" na licu mjesta / Porsche Road Tour 2021: Njemačke krstarice zaposjele bh. drumove

Ako se ikada mogla legitimno iskoristiti ona fraza o „slici koja govori više od hiljadu riječi“, to je upravo ovog puta

Piše: N. Demirović

4.10.2021

Porsche BH, u saradnji s Porsche AG iz Štutgarta, organizirao je jedinstveni događaj pod nazivom Porsche Road Tour 2021, u kojem smo imali priliku isprobati najnovije modele ovog njemačkog brenda.



Porsche Road Tour 2021: Modeli vrhunskih performansi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Divan krajolik

U divnom ambijentu bh. krajolika testirali smo najnovije modele s propetim konjićem u znaku. Tokom cjelodnevnog programa, uz podršku Porsche instruktora, novinari su uživali u vožnji 12 različitih Porsche modela.

Stizalo se do Hercegovine i olimpijskih planina.

I dok se Tobijas (Thobias) jedan od dva Porsche instruktora koji su stigli iz Njemačke, fotografirao uz Jablaničko jezero, krstarice na drumu plijenile su pažnju gdje god se pojave.

Konvoj od 12 vozila vrhunskih performansi bio je predvođen Porsche instruktorima, koji su svojim stručnim savjetima i izuzetnim vođenjem karavana doprinijeli da učesnici u potpunosti osjete sve prednosti automobila ovog proizvođača.

Vozila koja su dostupna kupcima širom svijeta i Evrope učestvovala su u ovom karavanu, uključujući modele Carrera 911 4S, 911 Turbo S, Boxter S, Panamera 4S E- Hybrid, Panamera Turbo S, Cayenne GTS , Turbo Coupe, Taycan, kao i Taycan Turbo S.

Zaštita sredine

U Porscheu kažu da je ovaj model izuzetnih performansi, s više od 760 konjskih snaga koje omogućavaju ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 2,8 sekundi, primjer odlične kombinacije budućnosti elektromobilnosti i potpunog užitka u performansama sportskih automobila.

Modelom Taycan proizvođač iz Štutgarta pridružio se naporima ostalih autokompanija u zaštiti životne sredine.

Ako se ikada mogla legitimno iskoristiti ona fraza o „slici koja govori više od hiljadu riječi“, to je upravo ovog puta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.