NIJEMAC NIJE OPTIMISTIČAN

Fetel: Ako se ništa ne promijeni, Formula 1 može nestati

Živimo u vremenu u kojem imamo tehnologiju i mogućnosti učiniti Formulu 1 zelenijom, a da pritom ne izgubimo na spektakularnosti ili na strasti, rekao vozač Aston Martina

A. V.

Fetel: Razmišlja o budućem zanimanju

Foto: AGENCIJE


Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel), četverostruki svjetski prvak u Formuli 1, razmišlja o budućem zanimanju nakon što završi vozačku karijeru, a nije isključio mogućnost da ostane vezan uz sport u kojem je stekao slavu, a za kojeg je ustvrdio da mu možda prijeti i nestanak, ako se ne uvedu neke promjene.

- Nisam siguran što bi mogao biti pravi izbor. Neću voziti još deset godina. Naravno da razmišljam šta nakon Formule 1 - izjavio je 34-godišnji Fetel u razgovoru za dnevnik Neuen Osnabruecker Zeitung iz kojeg je dijelove prenijela njemačka izvještajna agencija DPA.

- Najlakše bi bilo da postanem reporter neke televizije i ostanem u istoj poziciji još nekoliko godina. No, ne vidim se u tome - rekao je Fetel koji još za sljedeću sezonu ima ugovor s britanskom Aston Martinom.

Ipak, iako se ne vidi kao stručni komentator i televizijski izvjestitelj s utrka Formule 1, nije odbacio mogućnost ostanka u svijetu oktanskog cirkusa u nekoj drugoj funkciji, izražavajući interes za borbu protiv klimatskih promjena.

- Formula 1 nije zelena, to nije upitno. No, živimo u vremenu u kojem imamo tehnologiju i mogućnosti učiniti Formulu 1 zelenijom, a da pritom ne izgubimo na spektakularnosti ili na strasti -  izjavio je Fetel i naglasio:

- Sada se vode važni razgovori o tome što se u budućnosti može promijeniti. Ne bude li promjena, nisam optimističan. Ako se ništa ne promijeni, Formula 1 može nestati.

Više o temi Sebastian Vettel

RUKOVODSTVO F1 NE PRAŠTA
Fetel diskvalifikovan sa utrke za Veliku nagradu Mađarske
NA VRH

Podijeli članak na