FORMULA 1

Otac Maksa Ferstapena sumnja da se Mercedes služi nedozvoljenim sredstvima

Luis Hamilton je smanjio zaostatak u globalnom poretku, a sutra za VN Katara kreće sa pol pozicije

Jos i Maks Ferstapen. TWITTER

E. Ćosić

20.11.2021

Otac Red Bullovog vozača Maksa Ferstapena (Max Verstappen), Jos sumnja kako se u finišu sezone ekipa Mercedesa služi nedozvoljenim sredstvima kako bi njihov Luis Hamilton (Lewis) na kraju osvojio šampionat, a ne njegov sin.

Ferstapen stariji je od 1994. do 2003. godine bio učesnik F1 šampionata, a u izjavi za nizozemske medije kako ga je iznenadila velika razlika u brizini koju Mercedes pokazuje u posljednje vrijeme.

- Nikad u životu nisam vidio toliku razliku u brzini od etape do etape. Jasno je da se nešto događa. Osim toga, poslije utrke u Brazilu vidjeli smo kako je Hamilton nešto uzeo od svog trenera, a zatim se vratio do bolida i sjeo u kabinu. Vrlo sam znatiželjan šta bi to moglo da bude - rekao je Jos Ferstapen, te dodao:

- Kad se sve to složi, postaje neshvatljivo kako su odjednom uspjeli da naprave razliku u ovoj fazi sezone. Nikad nisam vidio ništa slično. Stvarno mi se čini da rade nešto zabranjeno. Mogu da prihvatim poraz, ali to mora da bude u poštenoj borbi - kazao je.

Inače, trenutna razlika između Ferstapena i Hamiltona je 14 bodova (332,5 - 318,5), a utrka za Veliku nagradu Katara vozi se sutra od 15 sati. Sa pol pozicije će krenuti Hamilton, dok će Ferstapen startovati sa 2. mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.