RELI DAKAR

Skandalozan potez: Automobilom srušio motociklistu, pa dodao gas i nastavio reli utrku

Mnogi su zahtevali kaznu za ovaj potez, a potom se De Vilier obratio na društvenim mrežama

Užasan potez Južnoafrikanca. Printscreen

M. K.

4.1.2022

Skandalozna situacija zabilježena je u prvoj etapi "Relija Dakar", a glavni akteri su bili motociklista i vozač automobila.

Naime, Južnoafrikanac Žinijel De Vilijer (Giniel de Villiers) srušio je motociklistu Bertrana Gavara (Bertrand Gavar),  a onda je napravio potez za svaku osudu.

De Vilijer je jednostavno produžio dalje, čak je zakačio i rivalski motocikl,te nastavio kao da se ništa nije desilo.

Mnogi su zahtevali kaznu za ovaj potez, a potom se De Vilijer obratio na društvenim mrežama i objasnio kako je do incidenta došlo.

- Tokom prve etape Dakar relija bili smo dio incidenta u kojem je učestvovao i motociklista sa brojem 106. Dok smo išli uz veoma strm i uzak stjenoviti deo staze, naš automobil je pomjeren ulijevo usljed kontakta sa stijenom – to je uslovilo kontakt sa motociklom vozača sa rednim brojem 106 i oborilo ga na pod. Bilo je dovoljno mjesta sa njegove desne strane da prođe bezbjedno, ali je  neočekivani udarac o stijenu uslovio naglo pomjeranje našeg automobila. Odmah smo stali i pošli unazad. Vozač je ustao i pokazao nam je da prođemo mašući, a mi smo to bezbjedno uradili. Trebalo je da stanemo ponovo i dodatno provjerimo da li je dobro, ali pošto nam je mahnuo, mislili smo da je dobro. Želim da se izvinim što nismo stali i zbog čitavog incidenta. Vozač 106 je nastavio da vozi do finiša i još je bio u trci. Želimo mu uspješnu i bezbjednu trku, napisao je Žinijel de Vilijer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.