FORMULA 1

Volf govorio o prošlosti Britanca: Bijeli roditelji su branili svojoj djeci da komuniciraju s Hamiltonom

Za njega su utrke bile ventil koji je svima pokazao i još uvijek su, rekao je Volf

Volf i Hamilton morali su se zadovoljiti drugim mjestom u 2021.. mercedesblog.com

M. K.

9.1.2022

Šef Mercedesa Toto Volf (Toto Wolff) govorio je o Luisu Hamiltonu (Lewis Hamilton) i njegovoj mentalnoj snazi, te tom prilikom naveo zanimljive detalje iz njegove prošlosti.

Hamilton je nedavno izgubio osmi naslov u zadnjem krugu Velike nagrade Abu Dabija u duelu protiv Maksa Verstapena (Max Verstappen), a Volf je govorio o mentalnoj otpornosti Hamiltona koja je snažna zbog rasizma koji je doživljavao tokom mladosti. 

Nakon poraza od Nizozemca, Hamilton je nestao iz medija, nije davao izjave, niti se pojavio na FIA dodjeli nagrada, te je prestao pratiti sve na svojim društvenim mrežama., pa se počelo pričati kako će se oprostiti od F1.

- Kao dijete vrijeđali su ga na karting stazi. Bijeli roditelji su zabranili svojoj djeci da komuniciraju s njim, to je definitivno ostavilo velike ožiljke i na njemu. Za njega su utrke bile ventil koji je svima pokazao i još uvijek su, rekao je Volf za "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung", a prenosi F1-bih.com.

Na pitanje hoće li Hamilton nastaviti sa utrkivanjem u 2022, Volf kaže:

- Nadam se da će Luis nastaviti sa utrkivanjem, jer je on najbolji vozač svih vremena. Radit ćemo na događajima tokom slijedećih sedmica i mjeseci. Mislim da će mu kao trkaču srce reći: "Moram nastaviti". Ali, moramo savladati bol koja mu je nanesena u nedjelju, zato što je on čovjek sa jasnim vrijednostima, a teško je razumjeti da se to dogodilo, rekao je Volf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.