NAJVAŽNIJA "SEDMICA"

Ovo je novi BMW Serije 7 čiji izgled ćete voljeti ili mrziti

Što se tiče električne Serije 7, koju BMW službeno naziva i7 xDrive60, ona će koristiti dva elektromotora i jednu bateriju od 101,7 kWh korisne energije za proizvodnju kombinirane snage od 536 KS i 744 Nm okretnog momenta

A. O.

Novi BMW

Foto: TWITTER


BMW je danas u potpunosti otkrio dva vodeća modela, a prema riječima vodećih ljudi BMW-a predstavlja tehnološku magiju u svom najboljem izdanju.

BMW Serije 7 ulazi u svoju sedmu generaciju, a moglo bi se reći i da je, čak i sa svim kultnim ikonama prije, ovo najvažnija "Sedmica" do sada.

Naime, po prvi put od daleke 1977. godine kada je predstavljen izvorni 7, Serija 7 dolazi sa svojim električnim kolegom - BMW-om i7, prenosi Autoklub.

Sve je to dio BMW-ove velike strategije prema elektrifikaciji. Izvršni direktor kompanije Oliver Zipse već je rekao da će novi električni modeli početi stizati vrlo brzo početkom sljedeće godine, nakon što je kompanija potpisala Pariški klimatski sporazum za potpuno električni asortiman u budućnosti.

Prema službenim procjenama, BMW Grupa mogla bi imati čak 10 miliona električnih vozila do 2030. godine, a i7 će se pridružiti iX-u i i4 koji su već predstavljeni.

Pri lansiranju, BMW će ponuditi dvije verzije Serije 7 s unutarnjim izgaranjem - osnovni model sa šest cilindara i snažniji V8. Osnovni 740i koristit će nadograđenu verziju BMW-ovog 3,0-litrenog rednog "šestaka" s turbom, a pomagat će mu 48-voltni blago-hibridni elektromotor.

To će mu omogućiti kombiniranu snagu od 375 KS i 520 Nm okretnog momenta, što je poboljšanje od 40 KS u odnosu na odlazni model. Sprint do stotke 740i odrađuje za 5,0 sekundi.

  • BMW Serija 7

    BMW Serija 7

    Foto: TWITTER


Vrhunski 760i xDrive dobiva 4,4-litreni V8 s dva turba i istim blago-hibridnim asistentom, što mu daje ukupnu snagu od 536 KS i 750 Nm okretnog momenta. Za razliku od 740i, 760i xDrive može ubrzati do 100 km/h za 4,2 sekunde. Obje izvedbe koristit će isti automatski mjenjač s osam brzina koji se nalazi i na drugim novim BMW-ima.

Što se tiče električne Serije 7, koju BMW službeno naziva i7 xDrive60, ona će koristiti dva elektromotora i jednu bateriju od 101,7 kWh korisne energije za proizvodnju kombinirane snage od 536 KS i 744 Nm okretnog momenta. To znači da i7 može ubrzati do 100 km/h za 4,5 sekunde, na putu do elektronički ograničene maksimalne brzine od 240 km/h. Što se tiče najveće brzine za varijante s unutarnjim izgaranjem, oni su ograničeni na 250 km/h.

BMW planira proširiti ponudu nove G70 Serije 7 dodatkom još dvije električne opcije i plug-in hibrida s M značkom sljedeće godine. Prvi od njih je M760e xDrive, plug-in hibrid koji stiže u proljeće 2023., i kombinirat će 3,0-litreni redni "šestak" s električnim motorom za kombiniranu snagu od 571 KS i 800 Nm.

Kasnije 2023. stiže potpuno električni i7 M70 xDrive koji obećava da će dijeliti preko 600 KS i 1000 Nm okretnog momenta na obje osovine. Za njega BMW navodi da će biti "najokretniji cestovni automobil koji je kompanija ikada napravila i da će ubrzavati do 100 km/h za 4 sekunde".

BMW procjenjuje da će ukupni EPA domet vožnje za i7 xDrive60 biti oko 483 kilometra za SAD, iako ta brojka još nije službeno potvrđena. A za maksimalno punjenje, i7 se može napuniti brzinom do 195 kW na brzim punjačima, što mu omogućuje da dobije oko 130 kilometara dometa za desetak minuta.

Svaka Serija 7 dobiva standardni četverougaoni sistema zračnog ovjesa s automatskim samonivelirajućim i elektronički kontroliranim amortizerima. Prilagodljivi ovjes spušta Seriju 7 za 1 cm u sportskom načinu rada, ili je podiže do 2 cm za grube ceste ili male prepreke. Tu je i dodatak integriranog prilagodljivog upravljanja, koji automobilu daje veću preciznost pri većim brzinama, zbog upravljanja stražnjim kotačima do 3,5 stepena.

Što se tiče dizajna, nova Serija 7 predstavlja snažan odmak od odlaznog modela, a šef dizajna Domagoj Đukec kao i kod redizajna X7, odlučio se na podjeljena prednja svjetla. Prednji kraj je ovdje središnja tačka, s velikim bubrežnim rešetkama i novim podijeljenim svjetlima koji postaju BMW-ov stilski potpis. Na i7 možemo vidjeti plave naglaske, dok varijante s unutarnjim izgaranjem dobivaju standardni M Sport stil.

U kabini, Serija 7 usvaja najnoviju verziju BMW-ovog Live Cockpit Plus koji koristi najnoviji iDrive 8 softver. Sprijeda i u sredini je novi zakrivljeni zaslon, koji se sastoji od jednog komada stakla i dva velika zaslona - 12,3-inčni digitalni instrument iza upravljača i 14,9-inčni središnji zaslon osjetljiv na dodir. Tu je i novi Interaction Bar koju će koristiti samo nova Serija 7, a ima kristalnu površinu s dodirnim kontrolama za stvari poput ventilacije i klimatizacije.

  • Unutrašnjost BMW Serije 7

    Unutrašnjost BMW Serije 7

    Foto: AGENCIJE


Na stražnjim sjedalima možete uživati u opcijskom 31,3-inčnom 8K kino zaslonu koji je smješten između prednja dva sjedišta i daje putnicima pristup Amazon Fire TV uslugama. Svaki putnik straga može kontrolirati zaslon dodirom ili putem dva 5,5-inčna tableta postavljena unutar panela vrata. Opcijski Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sustav zamjenjuje standardnih 18 zvučnika s 36 visokokvalitetna zvučnika. Četiri od njih su čak integrirana u krovnu oblogu, a svih 36 nudi potpuno 4D audio funkciju koja koristi magnetski kontrolirane vibracije za bolji bas.

BMW je čak proširio svoju već dostupnu značajku pomoćnika pri parkiranju. Sada, ovaj sustav omogućuje napredno daljinsko parkiranje putem vašeg pametnog telefona, kao i novu pomoć pri kretanju unatrag koja omogućuje i7 da se izvuče iz uske situacije bez potrebe za upravljanjem od strane vozača.

Prve isporuke nove Serije 7 kreću u novembru ove godine.

Osnovni 740i počinje od oko 170.000 KM, dok će 760i xDrive s V8 motorom koštati oko 206.000 KM, a električni i7 oko 217.000 KM.

NA VRH

Podijeli članak na