FORMULA 1

Perez najbrži uoči kvalifikacija za VN Majamija

Mercedesovi vozači završili su tek 15. i 17. nakon što su veći dio treninga proveli na medium komponenti Pirellijevih guma

Perez je uz najbolja vremena u drugom i trećem sektoru vozi novo najbolje vrijeme. Marca

G. Š.

7.5.2022

Sergio Perez odvozio je najbolji krug na trećem slobodnom treningu na kojem je bio dvije desetinke brži od Charlesa Leclerca u Ferrariju, a Max Verstappen uspio je izbjeći sudar sa zidom u završnici nakon pogreške u posljednjem brzom krugu.


Ocon izgubio kontrolu nad bolidom

Verstappen je trening započeo na medium gumama na kojima vozi 1:31.355 i ruši najbolje Leclercovo vrijeme na softu za 0.351 sekundi, donosi MAXf1.net.

Ocon je izgubio kontrolu nad bolidom prilikom ubrzanja kroz 13. zavoj zbog čega je izgubio stražnji kraj i zabio se u betonski zid pokraj 14. zavoja što je dovelo do crvene zastave i prekida treninga. Prekid je trajao skoro 15 minuta, a vozači su zbog izgubljenoga vremena požurili na stazu kako bi pokušali odraditi planirani program uoči kvalifikacija.

Leclerc na novom setu soft guma vozi novo najbolje vrijeme 1:30.981 uz najbolja vremena u prva dva sektora, a Red Bullovi vozači na softu su izašli desetak minuta prije kraja.

Perez je uz najbolja vremena u drugom i trećem sektoru vozi novo najbolje vrijeme 1:30.699, a Verstappen uz najbolji prvi sektor porpavlja njegovo vrijeme za 0.050 s.

Albon u Williamsu vozi četvrto najbolje vrijeme uz 1.1 s zaostatka, a Ricciardo u McLarenu ruši ga s te pozicije prije nego je četvrto mjesto zauzeo Alonso u Alpineu, 0.752 s iza Verstappena. Pet minuta prije kraja Perez vozi novo najbolje vrijeme uz najbolji prvi i treći sektor (1:30.304), a Verstappen se nakon najboljega prvog sektora izvrtio nakon što je preagresivno prešao preko unutarnjega rubnika u 14. zavoju i jedva uspio izbjeći kontakt sa zidom.

Leclerc u zadnjem krugu vozi drugo najbolje vrijeme za Ferrari uz najbolji prvi sektor, 0.194 sekundi iza Pereza, čime je uspio razdvojiti vozače Red Bulla.


Alonso je bio četvrti

Verstappen je završio treći, 0.345 s iza Pereza, a Alonso je bio četvrti najbrži za Alpine (+0.732 s), 0.013 s ispred Vettela u Aston Martinu i 0.014 s ispred Schumachera u Haasu.

Sainz se nije uspio popraviti u završnici treninga te je završio tek sedmi u drugom Ferrariju, a Magnussen je završio osmi i potvrdio dobru brzinu Haasa uoči kvalifikacija.

Albon je impresionirao za Williams na devetom mjestu s 1.197 sekundi zaostatka, osam desetinki ispred momčadskoga kolege Latifija, a Norris je upotpunio prvih deset za McLaren.

Mercedesovi vozači Hamilton i Russell završili su tek 15. i 17. nakon što su veći dio treninga proveli na medium komponenti Pirellijevih guma, a Ocon jedini nije postavio vrijeme po krugu zbog ranoga sudara.

Kvalifikacije počinju u 22:00h.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.