NEKOLIKO PROMJENA

Rolls-Royce predstavio Phantom Series II

Dizajn je također modificiran te je dobio poliranu gornju letvicu koja služi kao vizuelna poveznica između LED dnevnih svjetala, a tu je i letvica iznad oba prednja svjetlosna sklopa

H. J. I.

12.5.2022

Rolls-Royce predstavio Phantom Series II - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Čak i najbolji automobili svijeta povremeno trebaju poboljšanja i osvježenja, a to važi i za Rolls-Royce Phantom.

Phantom Series II je stigao s diskretnim promjenama i poboljšanjima koji počinju naprijed gdje se nalazi Pantheon rešetka koja je osvjetljena kao i u slučaju manjeg modela Ghost. Dizajn je također modificiran te je dobio poliranu gornju letvicu koja služi kao vizuelna poveznica između LED dnevnih svjetala, a tu je i letvica iznad oba prednja svjetlosna sklopa.


Felge retro dizajna

Tamniji hromirani okvir rešetke hladnjaka je odgovor na želje kupaca, koji su još tražili tamni izgled za okvir vjetrobranskog stakla te bočnih stakala. Ove opcije se mogu naručiti za Phanton Series II u standardnoj i produženoj konfiguraciji. Prednja svjetla imaju svjetlucavi izgled zahvaljujući laserski rezanim zvjezdanim okvirima.

Nainteresantniji novitet su možda lagane felge retro dizajna kojima se odaje počast disk točkovima iz dvadesetih godina prošlog stoljeća. Ostali setovi felgi su također redizajnirani, a tu je i novi set felgi s trouglastim fastetama koje se mogu djelomično ili potpuno polirati.

Već raskošna unutrašnjost nije trebala osvježenje, ali postoji zanimljiv novitet. Kupci za stražnja sjedišta mogu naručiti tkaninu, dok prednja ostaju presvučena kožom. To nije jeftin tekstil, nego kombinacija italijanske tkanine s tkaninom napravljenomm od vlakana bambusa. Površina je ukrašena apstraktnom interpretacijom kultne figurice Spirit of Ecstasy.


Motor je ostao isti

Phantom je dobio nešto deblji upravljač, a promjene unutrašnjosti uključuju i abstraktne interpretacije Roll-Royce siluete na armaturnoj ploči na kojoj ima trodimenzionalni efekt, kao i na nekim drugim mjestima.

Motor je ostao isti, tako da Phantom i dalje pokreće 6,75-litarski twin-turbo V12 motor. Rolls-Royce će do 2030. godine obustaviti prodaju automobila s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.