ODLAZEĆI MODEL

Nova vizuelna poboljšanja na Audiju A4 Allroad Quattro

Kupci automobil ove godine mogu naručiti s paketom Black Optics Pro, koji je dizajniran specijalno za podignuti komakt s dugim krovom

H. J. I.

Vizualna poboljšanja na Audiju A4 Allroad Quattro

Foto: Agencije


Iako je nova generacija Audija A4 uveliko u razvoju, kompanija iz Ingolstadta ipak nije zapostavila odlazeći model koji se još uvijek prodaje u Evropi, Sjevernoj Americi i Kini.

Audi je za kupce u Evropi pripremio vizuelna poboljšanja za novu modelsku godinu, koja bi mogla biti ujedno i posljednja prije dolaska novog modela u salone.

  • Vizualna poboljšanja na Audiju A4 Allroad Quattro

    Vizualna poboljšanja na Audiju A4 Allroad Quattro

    Foto: Agencije


Vizuelne promjene su namijenjene modelu A4 Allroad Quattro, koji je porodični robusni karavan s pogonom na sva četiri točka inspirisan off.roadom. Kupci automobil ove godine mogu naručiti s paketom Black Optics Pro, koji je dizajniran specijalno za podignuti komakt s dugim krovom.

Kao što ime govori, novi vizuelni paket donosi sjajnu crnu završnu obradu na mnogim dijelovima eksterijera uključujući okvir vjetrobranskog stakla, bočne retrovizore i završetke izduvnih cijevi. Sjajnim crnim slojem su prekriveni vertikalni elementi rešetke hladnjaka te prednji bočni usisnici, difuzor stražnjeg branila, kao i panel između stražnjih svjetala na vratima prtljažnika. Audi je označio model A4 Allroad natpisom nazad koji je također urađen u sjajnoj crnoj boji.

  • Vizualna poboljšanja na Audiju A4 Allroad Quattro

    Vizualna poboljšanja na Audiju A4 Allroad Quattro

    Foto: Agencije


Još nekoliko manjih detalja upotpunjuje novi izgled Audijevog robusnog karavana, a oni uključuju crne krovne nosače i dostupni branik koji je lakiran u Manhattan metalik sivu boju praveći kontrast. Sve ove promjene su dio istog paketa, koji se u Evropi može naručiti po cijeni od 775 dolara. Osim toga, paleti su dodane još dvije boje, Chronos siva i District zelena.

Ovisno o tržištu, Audi A4 Quattro se prodaje s benzinskim i dizelskim motorima opremljenim turbopunjačem.

Sljedeća generacija Audija A4 će biti posljednja s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem jer nakon toga slijedi električni pogon.

NA VRH

Podijeli članak na