JUŽNOKOREJSKI BREND

Predstavljen SsangYong Torres: Kako će se zvati sljedeći model?

Prednja maska se sastoji od minimalističkih rasvjetnih elemenata postavljenih na dvije razine, šest zubaca koji čine masku i masivnog branika

SsangYong Torres bi trebao biti smješten u rangu između Koranda i Rextona. Agencije

H. J. I.

22.5.2022

Južnokorejski brend postepeno širi ponudu svojih modela, međutim nismo očekivali da će novi SUV dobiti ime po slavnom španjolskom fudbaleru. Ok, ipak sumnjamo da je Fernando Torres bio inspiracija onim koji su odabrali to ime.

SsangYong Torres bi trebao biti smješten u rangu između Koranda i Rextona. Agencije

Mora se priznati da dizajnerski koncept modela prikazanog u grafici ostavlja pozitivan dojam. Prednja maska se sastoji od minimalističkih rasvjetnih elemenata postavljenih na dvije razine, šest zubaca koji čine masku i masivnog branika. Nije ga teško povezati s Jeepom.

SsangYong Torres bi trebao biti smješten u rangu između Koranda i Rextona. Agencije

Jasno definisani lukovi točkova naglašavaju mišićavost stražnjeg dijela karoserije. Upečatljive su i svjetiljke koje pomalo podsjećaju na one koje se koriste u Ford Exploreru. Zanimljiva činjenica je i poklopac prtljažnika u obliku krila koji se otvara u stranu (lijevo), a ne prema gore.

Prema službenim informacijama koje su dali predstavnici marke, SsangYong Torres bi trebao biti smješten u rangu između Koranda i Rextona. Tako će biti raspoređen u D segment, a to je srednja klasa.

U Evropi je za očekivati ​​električnu verziju ovog automobila. Šanse za debi dizelaša ili benzinca su prilično male. Više informacija trebali bismo dobiti u junu, kada će automobil biti predstavljen široj javnosti na domaćem tržištu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.