POZNATA TUNING RADIONICA

Brabus od sada tunira Porsche i Rolls Royce, pogledajte kako izgledaju prve kreacije

Radionica iz Botropa se proslavila po usavršavanju Mercedesa

E. Ć.

23.5.2022

Brabus P38S-720. Twitter

Brabus, poznata tuning radionica iz Botropa, očigledno više neće usavršavati samo Mercedesove modele, pošto je predstavio je kreacije utemeljene na modelima Porschea i Rolls-Roycea. 

Ova tuning radionica i jeste najpoznatija po usavršavanju Mercedesa, ali je postigla i značajan uspjeh u tuningu Smarta, koji je pripadao Mercedesu, a kroz marku Startech stvorenu 1980-ih, proširio je svoju tuning ponudu i za niz drugih marki.

Startech se nikada nije približio Brabusu, koji je ostao puno jača marka, pa su Nijemci odlučili uvesti modele druga dva proizvođača pod okrilje Brabusa, odnosno Porsche i Rolls Royce.

Brabus je uzeo Porsche 911 Turbo S i modifikovao ga u Brabus P38S-720 koji dolazi u varijanti coupe i kabriolet. Porsche nudi Brabus paket i za Taycan Turbo S, s tim da u ovom slučaju nema govora o povećanju snage, već je to dizajnerski paket. 



Brabus "sredio" Rolls Royceov Ghost - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Zanimljivo je vidjeti slovo B na volanu ili felgama jednog Rolls Roycea, ozbirom na to da asocira na konkurentskog proizvođača automobila Bentley.

Brabus je pojačao Rolls Royceov Ghost i značajno mu pojačao snagu, pa umjesto 563 KS ima 700. Instalirao je i branike, druge felge, i četverostruke auspuhe, a unutra je pristojan dio karbonskih vlakana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.