SAVJETI

Ovim korisnim trikovima održat ćete ugodnu temperaturu u automobilu i na visokim temperaturama

Dobro je pokriti volan malim peškirom, to će pomoći da snizite kontaktnu temperaturu vašeg upravljača

Neugodno iskustvo po visokim temperaturama. Agencije

Piše: E. Ma.

11.6.2022

Ulazak u automobil koji je bio parkiran na suncu u vrelim ljetnim danima može biti izrazito neugodno iskustvo. Zbog toga, pročitajte nekoliko trikova koje možete koristiti kako bi vaš automobil ostao hladniji kada je parkiran, prenosi Jutarnji list.


Koristite suncobran ili vizir

Vizir štiti od pretjeranog zagrijavanja. Agencije

Ova iskušana metoda hlađenja vašeg automobila trebala bi biti opcija za suzbijanje vrućih unutarnjih temperatura tokom ljeta. Stavite suncobran ili vizir na vjetrobransko staklo svaki put kada izađete iz automobila na duže razdoblje u danu. Možete kabinu održati još hladnijom tokom dužeg razdoblja postavljanjem suncobrana na stražnje staklo.


Koristite presvlaku za instrumentnu ploču

Tkanina na instrumentalnoj ploči. Agencije

Tkanina ili tapecirana navlaka instrumentalne ploče mogu uvelike učiniti unutrašnjost vašeg automobila ugodnijom. Nećete se osjećati tako preplavljeni toplinom ako ne morate dodirivati ​​vruću kožu na vašem upravljaču. Ove presvlake također štite instrumentnu ploču od pucanja i blijeđenja, a mogu se naći u večini prodavaonica s auto opremom..


Pokrijte volan običnim peškirom

Parkirajte u sjenovitom području. Agencije

Čak i ako koristite suncobran, dobro je pokriti volan malim peškirom. To će vam pomoći da snizite kontaktnu temperaturu vašeg upravljača.


Pokušajte pronaći parking u hladu

Kad god je moguće, parkirajte u sjenovitom području. Ako ćete negdje biti duže vrijeme, isplati se prošetati malo dalje kako biste parkirali u hladu. Rado ćete ući u ne tako vrući automobil kada se vratite.


Držite prozore malo otvorenima

Iako nije dobra ideja ostaviti prozore do kraja otvorene, dobro je ostaviti malo prostora za zrak. Provjerite da prozor ostavite toliko otvoren da se ne može provući ruka. Čak i mali otvor će potaknuti strujanje zraka i pomoći da vaš automobil ne bude pakleno vruć kad uđete u njega.


Kupite ventilator na solarni pogon

Jednostavni ventilatori rade na izbacivanju vrućeg zraka. Agencije

U kombinaciji s malo otvorenim prozorima, ventilator na solarni pogon može učiniti da se vaš automobil osjeća potpuno ugodno čak i u najtoplijim ljetnim danima. Ovi jednostavni ventilatori rade na izbacivanju vrućeg zraka iz vašeg automobila. Stvarajući stalnu cirkulaciju zraka, snižavaju ukupnu temperaturu vašeg automobila. Može se lako pronaći i kupiti putem interneta.


Prebacite deke preko sjedišta

Ako vaš automobil ima sjedala od kože, znate koliko ti materijali mogu postati vrući kada su izloženi sunčevoj svjetlosti i visokim temperaturama. Kako se sjedišta ne bi pakleno zagrijala, bacite deke preko njih. Kada se vratite u auto, deke možete staviti na pod ili ih baciti u prtljažnik. Održavanje hladnih sjedala učinit će vaš automobil ugodnijim u vrućim ljetnim danima.


Ostavite vrata otvorena neko vrijeme prije nego uđete

Prije nego uskočite u svoj vrući auto, ostavite vrata otvorena nekoliko minuta, ili ako imate vremena otvorite sva vrata kako bi izašao vrući zrak i kako bi se snizila temperatura...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.