FORMULA 1

Ferstapenu trijumf u Azerbejdžanu, Leklera ponovo izdao bolid

Dvostruka pobjeda za Red Bull, debakl Ferrarija

Ferstapen: Peta ovosezonska pobjeda. AGENCIJE

Piše: A. V.

12.6.2022

Aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferstapen (Max Verstappen) trijumirao je na Velikoj nagradi Azerbejdžana, osmoj utrci šampionata Formule 1.

Vozač Red Bulla je na ulicama Bakua upisao petu pobjedu ove sezone, a 25. u karijeri, ispred svog timskog kolege Serhija Peresa (Sergio Perez). Njih dvojica su austrijskom timu donijeli treći dvostruki trijumf ove godine.

Na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao se Džordž Rasel (George Russell) u bolidu Mercedesa, kojem je to treći podijum od početka sezone.

Pored trijumfa branioca titule, osmu utrku šampionata obilježio je novi debakl Ferrarija, pošto ni Šarl Lekler (Charles Leclerc), ni Karlos Sajnc (Carlos Sainc) nisu završili trku. Monegašanin je vodio u trenutku kada mu se pokvario motor, a profitirao je od perioda virtuelnog vozila bezbjednosti na stazi poslije odustajanja Sajnca zbog kvara na kočnicama.

Ferstapen je poslije pete pobjede povećao svoju prednost na čelu generalnog plasmana i sada ima 150 bodova, ispred Peresa s 129 i Leklera, koji je ostao na 116.

Naredna trka Formule 1 vozi se već za sedam dana za Veliku nagradu Kanade na stazi „Žil Vilnev“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.