MOĆAN AUDI

Nizozemac nije bio zadovoljan snagom svog ljubimca, pa ga je "malo" preuredio: Upoznajte najbrži taxi na svijetu

Rezultat njihovog rada je povećanje maksimalne snage na 1052 konjske snage

Ovaj taksista je izvukao maksimum iz svog Audija. PRINTSCREEN

M. K.

15.6.2022

Šest stotina konjskih snaga i ubrzanje do 100 km/h za 3,6 sekundi već su vrlo zadovoljavajuće brojke, ali postoje oni koji bi više od toga.

Jedan nizozemski taksista, vlasnik Audija RS6 C8 prikazanog na snimci, dao je svoj primjerak Power Devisionu. Stručnjaci su se pozabavili V8 motorom s dvostrukim turbopunjačem kapaciteta 4,0 litara, piše automobili.ba.

Rezultat njihovog rada je povećanje maksimalne snage na 1052 konjske snage. Još jednu modifikaciju napravio je tim Guerrilla Exhaust.

Ugradnjom novog auspuha iz ovog su motora napravili zastrašujuću buku. Pored ovoga, nisu mogli izostati ni spušteni ovjes i veliki točkovi. Felge od čak 23 inča ispunjavaju široke lukove točkova RS6.


Šlag na torti je automobil umotan u taksi foliju.

TAXI na krovu potiče pješake na dizanje ruke i korištenje usluge, no s takvom snagom i trenutnim cijenama goriva trošak vožnje od kilometra može vas brzo odgovoriti od ove vožnje.

Ne znamo kakvim se performansama može pohvaliti ovaj nizozemski taksi. Standardni RS6 C8 dostiže 100 km/h za 3,6 sekundi, uz najveću brzinu od 305 km/h.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.