FORMULA 1

Vozač Ferrarija uvjeren da može stići Ferstapena i osvojiti naslov

Ferstapen je maksimalno iskoristio Leklerove pehove i u zadnje četiri utrke je slavio tri puta

Ferstapen i Lekler postali su veliki rivali. planetf1

M. K.

23.6.2022

Vozač F1, Čarsl Lekler (Charles Leclerc) kaže da je uvjeren da može stići zaostatak od 49 bodova za Maksom Ferstapenom (Max Verstappen).

Nakon što je bio u uvjerljivom vodstvu poslije treće utrke sezone (imao je preko 40 bodova više od Maksa), Lekler je nakon niza pehova poslije VN Kanade 49 bodova iza Nizozemca. Monežanin je zbog kvarova motora i Ferrarijevog velikog strategijskog promašaja u Monaku izgubio preko 60 bodova u prethodne tri utrke, a cijenu dva kvara motora je platio u Kanadi, gdje je morao uzeti potpuno novu pogonsku jedinicu.

Ferstapen je maksimalno iskoristio Leklerove pehove i u zadnje četiri utrke je slavio tri puta.

Monežanin sada ima ogroman bodovni zaostatak za Ferstapenom, ali vjeruje da ga može preokrenuti, prenosi F1-bih.com.

- Čini se da svi ove sezone imamo problema sa pouzdanošću. Imamo performanse da se vratimo, ali moramo poboljšati pouzdanosti. Već u Silverstoneu ćemo pokušati vratiti nešto bodova i ići ćemo na pobjedu tamo. Sezona je još jako duga. Još uvijek možemo osvojiti titulu. Zaostatak je 49 bodova: dvije pobjede i zaostatak je uklonjen. Ako pritisnemo jako, možemo se vratiti na vrh jer imamo potencijal za to, rekao je Lekler.

Lekler je istakao da će mu biti potrebno da i Maksa snađu problemi sa pouzdanošću.

- Red Bull je isto imao nekoliko problema. Pouzdanost će biti velika stvar. Ali to nam treba. Kada god imamo teške vikende, kao što smo imali ovdje (u Kanadi), moramo osvojiti nešto bodova – a to smo i uradili, kaže Lekler.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.