USPJEŠAN NASTUP

Nakon utrke u Rumuniji, bh. vozač Edin Kanlić za "Avaz": Oborili smo dva državna rekorda

Nastup u Rumuniji prošao je dobro. Postavili smo dva nova državna rekorda, započeo je Edin

Bh. vozači u Rumuniji. DRUŠTVENE MREŽE

Piše: M. K.

6.7.2022

Sarajlija Edin Kanlić i još nekoliko bh vozača, predstavljali su našu zemlju u Rumuniji na specijalnoj utrci dorađenih i veoma snažnih automobila gdje se prezentuje snaga ovih mašina, obaraju rekordi uz maksimalan adrenalin i uzbuđenje koje prate ovakve događaje.

Kanlić, inače veliki zaljubljenik u automobile, takmičio se kao i do sad sa svojim VW Golfom mk4 TDI, s pogonom na sva četiri točka.

Za portal "Avaza" prenio je utiske iz Rumunije.

- Nastup u Rumuniji prošao je dobro. Postavili smo dva nova državna rekorda, započeo je Edin.


Neki od automobila učesnika utrke. DRUŠTVENE PROBLEM

- Dizel rekord 10.2 sekundi sam ja vozio. I rekord na zadnji pogon (RWD), kolega Sead Agić 9.8 sekundi. Pored toga Admir Čusto je popravio lični rekord na 10.0 sekundi. Memsud Hodžić i Siniša Basta su imali problema sa autima i nisu popravili svoje do sada najbolje rezultate, ističe Kanlić.

Na žalost, Kanlić je imao problema tokom utrke.

- U samom takmičenju zbog greške u pristupu startu u polufinalu sam se praktično sam izbacio, što je šteta jer sam imao najbolje vrijeme od svih automobila u dizel kategoriji, ali bilo je kako je bilo, dešava se, idemo dalje. Sretan sam zbog novog rekorda i dodatno smo se primakli cilju od "devet sekundi" s dizelom. Trka je bila odlična i mnogo vrhunskih automobila je nastupilo. Radujemo se sljedećem takmičenju, rekao je Kanlić.

Kanlić je nastupio sa svojom "četvorkom". DRUŠTVENE MREŽE

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.