USPJEŠAN NASTUP

Nakon utrke u Rumuniji, bh. vozač Edin Kanlić za "Avaz": Oborili smo dva državna rekorda

Nastup u Rumuniji prošao je dobro. Postavili smo dva nova državna rekorda, započeo je Edin

M. K.

Bh. vozači u Rumuniji

Foto: DRUŠTVENE MREŽE


Sarajlija Edin Kanlić i još nekoliko bh vozača, predstavljali su našu zemlju u Rumuniji na specijalnoj utrci dorađenih i veoma snažnih automobila gdje se prezentuje snaga ovih mašina, obaraju rekordi uz maksimalan adrenalin i uzbuđenje koje prate ovakve događaje.

Kanlić, inače veliki zaljubljenik u automobile, takmičio se kao i do sad sa svojim VW Golfom mk4 TDI, s pogonom na sva četiri točka.

Za portal "Avaza" prenio je utiske iz Rumunije.

- Nastup u Rumuniji prošao je dobro. Postavili smo dva nova državna rekorda, započeo je Edin.

  • Neki od automobila učesnika utrke

    Neki od automobila učesnika utrke

    Foto: DRUŠTVENE PROBLEM


- Dizel rekord 10.2 sekundi sam ja vozio. I rekord na zadnji pogon (RWD), kolega Sead Agić 9.8 sekundi. Pored toga Admir Čusto je popravio lični rekord na 10.0 sekundi. Memsud Hodžić i Siniša Basta su imali problema sa autima i nisu popravili svoje do sada najbolje rezultate, ističe Kanlić.

Na žalost, Kanlić je imao problema tokom utrke.

- U samom takmičenju zbog greške u pristupu startu u polufinalu sam se praktično sam izbacio, što je šteta jer sam imao najbolje vrijeme od svih automobila u dizel kategoriji, ali bilo je kako je bilo, dešava se, idemo dalje. Sretan sam zbog novog rekorda i dodatno smo se primakli cilju od "devet sekundi" s dizelom. Trka je bila odlična i mnogo vrhunskih automobila je nastupilo. Radujemo se sljedećem takmičenju, rekao je Kanlić.

  • Kanlić je nastupio sa svojom "četvorkom"

    Kanlić je nastupio sa svojom "četvorkom"

    Foto: DRUŠTVENE MREŽE


NA VRH

Podijeli članak na