FORMULA 1

Rasel osvojio pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Mađarske: Čekao sam svoju priliku, ugledao je i iskoristio je

Karlos Sainc Junior iz Ferarija je imao drugo vrijeme, a njegov timski kolega Šarl Lekler je završio kvalifikacije kao treći

Džordž Rasel. Arhiva

G. Š.

30.7.2022

Vozač Mercedesa Džordž Rasel osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Mađarske. Britanac je kvalifikacije vozio u vremenu 1:17.377.

Ferstapen završio 10.

Karlos Sainc Junior iz Ferarija je imao drugo vrijeme, a njegov timski kolega Šarl Lekler je završio kvalifikacije kao treći. Nevjerovatnim krugom je Rasel uspeo praktično da otme pol poziciju Saincu i stigne do prvog pola u karijeri.

- Na mjesecu sam. Apsolutno nestvarno. Čekao sam svoju priliku, ugledao je i iskoristio je. Bio je to nevjerovatan osjećaj, rekao je Rasel nakon kvalifikacija.

I treći slobodni trening i kvalifikacije obelježili su promjenljivi uslovi na stazi, a u finišu trke bili su i vidljivi problemi za Maksa Ferstapena, zbog čega je na kraju i završio kao 10. On je i prijavljivao kvar na motoru, zbog čega je ostao bez snage.


Sainc, Rasel, Perez...

Sainc se dobro držao, sve dok Rasel nije eksplodirao i preuzeo inicijativu. Nije bilo očekivano ni to da Serhio Perez ispadne u drugom dijelu kvalifikacija, a Sebastijan Fetel, kome su mehaničari popravili bolid pred početak kvalifikacija, ispao je u prvom dijelu.

Prvih 10 kompletirali su Esteban Okon, Fernando Alonso, Luis Hamilton, Valteri Botas, Danijel Rikardo i Maks Ferstapen.

Trka na Hungaroringu na programu je u nedelju, od 15 sati, uz direktan prijenos na Sport Klubu 1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.