ODLIČNA ORGANIZACIJA

Poznati bh. vozač nakon utrke u Živinicama za "Avaz": Street Race oborio je rekord, učestvovalo je 156 automobila

Od rezultata treba izdvojiti novi lični rekord Adnana Mehmedovića i Siniše Baste. Najuspješniji klub u državnom i regionalnom prvenstvu bio je SRCS iz Sarajeva

Piše: M. K.

1.8.2022

Bh. vozači pokazali vještine - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U vikendu iz nas održala se treća po redu utrka Šampionata BiH i Kupa Regije u trkama ubrzanja na 402m.

Živinice su ugostile najbrže takmičare iz BiH i okruženja, a publika je imala priliku vidjeti pored takmičara i revijalne vožnje Dragstera iz Mađarske (Csolt Racing) i egzibicije na motoru Matije Podraskog.

Poznati bh. vozač Edin Kanlić, o kojem smo pisali i ranije, također je bio među takmičarima i ostvario je novi odličan rezultat.

Upravo je Kanlić za portal Avaza govorio o ovom događaju uz najveće pohvale za organizaciju koju je donekle poremetila jaka kiša koja je neke utrke sa subote prebacila na nedjelju.

- Održani Street Race Živinice oborio je rekord po broju prijavljenih takmičara, a organizatori su ozbiljno pripremili event pa je tako i nekoliko dijelova Piste u Ciljugama nanovo asfaltirano kako bi takmičari imali što bolje uslove, kaže Kanlić.

- Mensur Redžić, koji je sa svojim klubom AMK Bad Boys iz Živinica organizator eventa, poznat je kao odličan domaćin i iz godine u godinu diže ljestvicu. Uz podršku krovne organizacije 402.ba takmičenje je bilo na visokom nivou. Čak 156 automobila i 14 motora takmičilo se u raznim kategorijama u dva dana takmičenja, a odlična organizacija i sjajna publika doprinijeli su atmosferi, dodao je.

Od rezultata treba izdvojiti novi lični rekord Adnana Mehmedovića (9.3 ET/ 9.4 TT) i Siniše Baste (9.4 ET / 9.5 TT), kao i nove rekorde prvenstva u kategoriji Dizel i to Edin Kanlić (10.4 ET / 10.6) i u kategoriji RWD zadnji pogon, Sead Agić (9.8 ET / 10.0 TT).

Najuspješniji klub u državnom i regionalnom prvenstvu bio je SRCS iz Sarajeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.