AMERIČKA SNAGA

Stiže novi Ford Mustang, jedna informacija je posebno obradovala fanove kultnog ponyja

Najnovije glasine govore da bi novi Ford Mustang S650 mogao imati premijeru na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila 2022. u Detroitu

M. K.

Mustang zadržao prepoznatljiv izgled

Foto: DRUŠTVENE MREŽE


Sedma generacija kultnog ponyja mogla bi debitovati u Detroitu u septembru, a prodaja bi trebala krenuti sljedeće godine.

Najnovije glasine govore da bi novi Ford Mustang S650 mogao imati premijeru na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila 2022. u Detroitu. Ove godine sajam će biti dostupan javnosti od 17. do 25. septembra. Posljednji sajam je održan prije pandemije koronavirusa 2019. godine, piše Automobili.ba.

Mustang je započeo pisati svoju dugu historiju 17. aprila 1964., kada je predstavljeno njegovo prvo vozilo. Zbog toga je također rečeno da će sedma generacija Forda imati premijeru na 59. godišnjicu automobila – 2023. godine.

Međutim, Automotive News ima druge informacije. "Osoba upoznata s Fordovim planovima" javlja da će najnoviji Mustang biti predstavljen u septembru u američkoj automobilskoj meki, Detroitu.

Najnovija verzija Mustanga trebala bi preuzeti verzije motora od svog prethodnika. To znači da uz četverocilindrične i šestocilindrične motore, postoji mogućnost, na radost ljubitelja automobila, da će zadržati V8 motor.

Nagađa se i o hibridnoj verziji Mustanga, a prve Fordove izjave o nadolazećoj generaciji sugerišu i da će ostati opcija s ručnim mjenjačem. Bez obzira na to koliko se gore navedenih nagađanja pokaže tačnim, jedno se čini sigurnim – bit će to posljednji divlji Mustang kojeg poznajemo.

Više o temi Ford Mustang

AUTOVIJESTI
Ovo je Ford Mustang iz budućnosti
NA VRH

Podijeli članak na