IZUZETNO BRZ AUTOMOBIL

Prva Rimčeva Nevera završila u rukama nekadašnjeg prvaka Formule 1

Prije nego što je automobil poslan u njegov dom u Monaku, Niko Rosberg (Nico) je posjetio sjedište Rimca u Hrvatskoj

Rosberg se ponovio novim automobilom. Automobili.hr

M. K.

4.8.2022

Samo mjesec dana nakon što je prva Rimac Nevera s oznakom #000, spremna za proizvodnju, izašla iz Rimačevog pogona u Zagrebu, automobil s oznakom #001 isporučen je svom vlasniku – svjetskom prvaku Formule 1 iz 2016. i velikom zagovaratelju održive ekonomije.

Prije nego što je automobil poslan u njegov dom u Monaku, Niko Rosberg (Nico) je posjetio sjedište Rimca u Hrvatskoj i iz prve ruke vidio najnovija dostignuća unutar Rimac grupe, piše Automobili.hr.

Predstavljajući širok raspon mogućnosti prilagodbe dostupnih kupcima, automobil #000 – koji će Rimac zadržati – završen je u svijetloj Callisto Green boji. Za automobil #001, Niko je odabrao agresivniju specifikaciju opisanu kao punu specifikaciju Batmobilea.

Sa Stellar crnom bojom eksterijera, unutrašnjost je presvučena crnom alcantarom, sa suptilnim potpisom Niko Rosberg na pločici naslona za ruke koja označava automobil 001/150. Prvi primjerak Nevere u vlasništvu kupaca nalazit će se u Kneževini Monako, Rosbergovom domu, čime će postati prvi potpuno električni hiperautomobil u suverenoj državi.

S 1914 KS, Nevera može ubrzati od 0 do 100 kmh za 1,85 sekundi i u više svjetskih izbora priznata je kao najbolji automobil u svojoj klasi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.