SVIJET AUTOMOBILA

Pogledajte kako je Porsche vratio titulu kralja Nurburgringa

Da stvar bude bolja, u Porscheu tvrde kako se radilo o serijskom modelu, kojem je naknadno ugrađen zaštitni kavez

M. K.

Porsche ponovo dokazao snagu

Foto: DRUŠTVENE MREŽE


S vremenom kruga od 7:33.35 minuta električni Porsche Taycan Turbo S iza sebe je ostavio Teslu Model S Plaid, najmoćniji Teslin automobil koji je kročio na asfalt "zelenog pakla".

Rekordno vrijeme kruga od 20.8 kilometara na Nurburgringu odvezao je tvornički testni vozač Porschea Lars Kern, čime je iza sebe ostavio Teslu za pune dvije sekunde, a slabiju Turbo verziju za čak devet sekundi. Podsjetimo, Teslin automobil je u rujnu prošle godine odvezao krug za 7:35.58 min, piše Index auto.

Da stvar bude bolja, u Porscheu tvrde kako se radilo o serijskom modelu, kojem je naknadno ugrađen zaštitni kavez. Također, Taycan je dobio i nove gume - Pirelli P Zero Corsa.

Porsche Taycan Turbo S ima pogon koji daje čak 761 KS, što je ipak osjetno manje od Teslinih 1020 KS u Plaid izvedbi. Očito je da su u Porscheu puno radili na podvozju automobila pa je Taycan zavoje prolazio većom brzinom.

Titulu najbržeg električnog automobila na ovoj stazi i dalje nosi Volkswagen ID.R, a vjerojatno će je nositi još godinama. Njegovo vrijeme kruga iz 2019. godine iznosi 6:05.34.

Više o temi Porsche

NA VRH

Podijeli članak na