SPORTSKE LEGENDE

Komšije iz Glanda progovorile o Mihaelu Šumaheru: Naravno da ga ne želimo zaboraviti

Korina i Mihael Šumaher iz sretnih dana. Agencije

Er. B.

24.9.2022

Vila porodice Mihaela Šumahera (Michael Schumacher) sakrivena je iza visokih zidova u švicarskom Glandu, gdje inače živi 11 hiljada stanovnika. No, novinari njemačkog "InToucha" su od mještana pokušali saznati može li se Mihael vidjeti na ulicama grada?


Sada ga naravno niko ne vidi

- Prije smo viđali Mihaela. No, sada ga naravno niko ne vidi. Ponekad mu vidimo suprugu kako jaše konja. No Mihaela, nikad - rekao je jedan stanovnik Glanda. 

Njegov su građanin je dodao: 

- Naravno da ga ne želimo zaboraviti. Ali niti ne želimo govoriti o toj temi. Izjave komšija ne daju previše nade

Podsjetimo, legendarni vozač Formule 1 doživio je tragičnu nesreću na skijanju u Francuskoj u decembru 2013. godine, nakon koje je gotovo šest mjeseci bio u induciranoj komi. Od 2014. godine, kada je prebačen u porodičnu kuću zbog rehabilitacije, porodica Šumaher se povukla iz javnosti kako bi zaštitila njegovu privatnost, a o nesreći i svom suprugu Korina (Corinna) je prošle godine progovorila i u "Netflixovom" dokumentarcu "Šumaher".


Promijenio se, ali je prisutan

 – Nedostaje mi svakog dana, rekla je Korina i dodala:

- Promijenio se, ali je prisutan. I dalje mi svakodnevno pokazuje koliko je snažan. Nikada nisam krivila Boga za ono što se dogodilo, bila je to stvarno loša sreća. Isto se može dogoditi svakome...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.