SPORTSKI MODEL

Ovo je novi izgled Audija RS3

ABT je zasad odlučio ne dirati pogon te se fokusirao na druge segmente

Audi RS3. PRINTSCREEN / AUDI

A. O.

7.10.2022

Najnoviji Audi RS3 je tu tek oko godinu dana, ali na osnovu slika koje su snimili fotografi, čini se da Audi već radi na preuređenju. Čini se da su promjene minimalne, ali pomažu da se bolje učvrsti kompaktni automobil sa performansama u ugaonom dizajnu koji dijeli RS linija. Sprijeda, nova rešetka je sada oštrija i šira, a osim višeg Audi logotipa, ima drugačiji uzorak mreže.

Audi RS3 je izvrstan mali sportski sedan, a oni kojima to nije dovoljno mogu se obratiti tunerskoj kući ABT. ABT je predstavio svoj novi RS3-R, koji će biti proizveden u 200 primjeraka i dostupan kupcima iz cijelog svijeta.


Ne dira pogon

ABT je zasad odlučio ne dirati pogon te se fokusirao na druge segmente.

Poznato je da RS3 pokreće 2,5-litarski petocilindrični turbobenzinac koji razvija 401 KS i 500 Nm obrtnog momenta i koji je uparen sa 7-stepenim automatskim mjenjačem te sofisticiranim pogonom na sva četiri točka, a koji omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,1 sekundu te maksimalnu brzinu od 290 km/h.

Promjene počinju s novim setom 20-inčnih ABT High Performance HR20 felgi, koje ne samo da izgledaju sjajno, nego su i lakše od standardnih. Automobil je zahvaljujući njima još "oštriji" u zavojima. Standardni RS3-R paket uključuje ABT opruge koje spuštaju automobil za 24,8 mm naprijed i 29,9 mm nazad.


Izbor kupca

Kupci mogu dobiti i potpuno prilagodljive ABT amortizere, a bez obzira na izbor kupca, ABT Sports stabilizatori su standardni. Također, tuner je pripremio završetke izduvnih cijevi od nehrđajućeg čelika u mat crnoj boji.

RS3-R karakteriše i karbonski aerodinamični paket koji uključuje prednji lip spojler, bočne retrovizore, dodatke za prednji branik, dodatke za blatobrane, kao i detalje za pragove. Ove promjene su suptilne, ali dovoljno "mišićave" da većina može uočiti razliku.

Pločice na pragovima, ABT patosnice, nalaze se u unutrašnjosti. Također, tu su i oznake Start-Stop dugmetu. Kada se otvore vrata, na tlo se projektuje ABT-ov logo. 

Pločica na armaturnoj ploči pokazatelj je o kojem od 200 primjeraka je riječ.

Paket će biti spreman do početka naredne godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.