SUPERAUTOMOBIL

Lamborghini Huracan Sterrato: Prvi sportski terenac dizajniran da pruži uzbudljivo iskustvo vožnje na drumu

Novi Huracan Sterrato pokreće 5,2 litarski V10 motor sa 640KS, uz 7-stepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom

Z. K.

17.11.2022

Dolazi sa nekoliko nadogradnji. Lamborghini

Razjarenog bika obično povezujemo sa prašnjavim putem, oštrim sunčevim zracima, uvjetima koji nisu sasvim optimalni ili udobni. Najnoviji Lamborghini automobil dobro se uklapa u te atribute.

Predstavljen na prašnjavom zemljanom putu, izazivajući pomamu, Lamborghini Huracan Sterrato otjelotvoruje pravi stav razjarenog bika. Huracan Sterrato je prvi Lamborghini sportski automobil dizajniran da pruži uzbudljivo iskustvo vožnje kako na drumu tako i van njega.

Lamborghini Huracan Sterrato je zasnovan na off-road Huracan konceptu iz 2019. godine. Iako liči na svog prethodnika, viši je i znatno širi od standardnog Huracan modela. Dolazi sa nekoliko nadogradnji kao što su svjetla za maglu na prednjoj strani, kao i na krovu automobila, zajedno sa blatobranima koji bi trebalo da zaštite vaš automobil čak i nakon tutnjave prašnjavim putevima.

Novi Huracan Sterrato pokreće 5,2 litarski V10 motor sa 640KS, uz 7-stepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom. Lamborghini je u svojoj historiji napravio dva terenska vozila – LM002 i Urus. Međutim, i LM002 i Urus su pravi terenci, dok je Sterrato terenski automobil koji je ujedno i superautomobil.

Za sada, Lamborghini je na zvaničnom sajtu objavio samo nekoliko fotografija novog Huracan Sterrato automobila, dok će više detalja biti otkriveno na zvaničnom debiju u Majamiju 30. novembra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.