FORMULA 1

Ferstapen pobjednik, Lekler drugoplasirani u ukupnom poretku, Fetel se oprostio

Džordž Rasel (George Russell) je završio u ukupnom poretku kao 4., Karlos Sains (Carlos Sainz) bio je peti, a šesti je bio Luis Hemilton (Lewis Hamilton)

Oproštaj Fetela. F1 Twitter

S. S.

20.11.2022

Prvak Formule 1 (F1) Maks Ferstapen(Max Verstappen) stigao je do 15. ovosezonske pobjede na Velikoj nagradi Abu Dabija, čime je dodatno povećao apsolutni rekord broja pobjeda u sezoni.

Holanđanin, koji je još ranije osigurao svoj drugi uzastopni naslov svjetskog prvaka u F1, krenuo je s prve startne pozicije u posljednju utrku ove godine za VN Abu Dhabija koja je održana na stazi Jaz Marina.

Ferarijev Šarl Lekler (Charles Leclerc) završio je utrku na drugom mjestu, a Red Bullov Sergio Perez na trećem, tako da je Lekler završio kao drugi plasiran vozač u ukupnom poretku ispred Pereza.

Četvorostruki šampion  Sebastian Fetel (Vettel) (Astib Martin) zauzeo je 10. mjesto. Fetel je najavio da nakon završetka sezone neće više voziti u Formuli 1.

Džordž Rasel (George Russell) je završio u ukupnom poretku kao 4., Karlos Sains (Carlos Sainz) bio je peti, a šesti je bio Luis Hemilton (Lewis Hamilton). Što se tiče timskog poretka Red Bull je završio kao prvoplasirani, ispred Ferarija i Mercedesa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.