ZANIMLJIVOSTI

Novi logo izazvao pometnju: Ljudi guglaju nepostojeću automarku KN

Kia je, kao i većina ostalih auto-marki, odlučila da prati trendove, pa je tako nedavno promijenila logo

A. Č.

Izgleda da se Kia malo "preigrala"

Foto: KIA


Mnogi su i dalje zbunjeni novim logotipom korejskog proizvođača.

Iako se već mjesecima nalazi na novim automobilima marke Kia, novi logo ovog proizvođača zbunio je mnoge, posebno one koji slabije prate auto-industriju.

Kia je, kao i većina ostalih auto-marki, odlučila da prati trendove, pa je tako nedavno promijenila logo. Recept je poznat, a to je izostanak 3D efekta i krajnje pojednostavljenje samog logotipa, kako bi se uklopio u nove digitalne tehnologije.

Međutim, izgleda da se Kia tu malo "preigrala", pa je promijenila dizajn slova i spojila ih. Tako sada postoje oni koji jednostavno više ne prepoznaju u slovima korejsku marku, pa umjesto "KIA" vide "KN".

Pritom ih "ćirilično И", ili kako oni tumače "obrnuto N", navodi da u pretraživaču na Internetu potraže upravo "KN".

A takvih je izgleda dosta, pa tako korisnik Tvitera @Shwinnabego ističe kako svakog dana mnogi u pretraživač upisuju "KN car", "KN SUV" i sl.

Amerikanci su još zbunjeniji, pa tako pitaju "What is KN car brand", "What is KN", ali i konkretna imena modela kao što su "KN Carnival car" i "KN Telluride car."

Konkretno, svakog mjeseca se pojam "KN Car" pretražuje oko 30.000 puta, što znači da se gotovo svakog minuta neko pita koja je to automarka KN.

Više o:

Kia Automobil Logo
NA VRH

Podijeli članak na