AVAZ TV

"Slobodan udarac": Osmica nogom nabija Avdu, a nama nema sreće dok ne "nabijemo" i Avde i Osmice

Vladajuće nacionalističke oligarhije su tumor na tijelu Bosne i Hercegovine. Tumoru se ne tepa, s tumorom se ne prave koalicije, s tumorom se ne traži kompromis, kod tumura se ne čeka da se sam od sebe smiri i povuče

Piše: Danijal Hadžović

20.9.2021

U današnjem izdanju "Slobodnog udarca", analiziramo skandalozne snimke Osmana Mehmedagića Osmice, zaključujući da oni samo govore o suštini jednog bolesnog sistema koji su stvorile vladajuće etnonacionalisitčke oligarhije, a čiji je Osmica samo važan kotač.

- Naša zemlja je danas civilizacijski i politički upravo na nivou bantustana, pa ovakvo ponašanje prvog čovjeka OSA-e teško da je ikoga i iznenadilo. Jer nama je to već postalo normalno. E pošto nam je to sve normalno, zato smo kao društvo tu gdje jesmo. Mi imamo posla s jednim bolesnim sistemom koji zahvata sve pore bh. organizma, od institucija preko pravosuđa do ekonomije. Predsulov bilo kakvog ozdravljenja je da tu bolest potpuno iskorijenimo iz našeg organizma, za svim njenim kadrovima, talovima i uhodanim šemama. Drugog načina nema. Vladajuće nacionalističke oligarhije su tumor na tijelu Bosne i Hercegovine. Tumoru se ne tepa, s tumorom se ne prave koalicije, s tumorom se ne traži kompromis, kod tumura se ne čeka da se sam od sebe smiri i povuče. 

Kompletan komentar pogledajte u videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.