SUSRET NA ZLATIBORU

Sara Jo za "Avaz": Kad dođem u Sarajevo, poželim da se nikad ne vratim kući

Iskreno u Sarajevu se najglasnije pjevala "Muškarčina"

Piše: N. Varupa

23.12.2022

Ekipa "Avaza" protekli vikend je provela na Zlatiboru, gdje prisustvovala  otvaranju novog hotela "Mona Plaza", koji  je zvanično postao dio hotelskog lanaca. 

Zaštitno lice ovog hotelskog lanca je Sara Jo pravog imena Sara Jovanović.

Na gala večeri je upriličeno svečano otvorenje hotela , a Sara Jo je pjevala. Nakon nastupa ekipa "Avaza" susrela se s popularnom pjevačicom. 

Kako ste doživjeli večerašnji nastup? 

- Beskrajno sam uživala. Moram priznati koliko god da volim velike stejdževe,  koreografije, neke lude kombinacije, bap sam se uželjela nečega malo intimnijeg. Moje pjesme izvel sam sa kolegom Bankom Bankovićem, divnim i pretalentovanim. Nadam se da koliko god je meni bilo zabavno, da je isto tako bilo i divnim ljudima koji su bili ovdje.

Uvijek ističete ljubav prema sarajevskoj publici.

- Ne umijem da budem koncizna, tako da nisam sigurna ako krenem sada da pričam  da li će te stići na bilo koji prijevoz koji imate. Imam prvenstveno mnogo prijatelja u Sarajevu, a prije mnogo godina desio se prvi koncert u Sarajevu. Tada me energija Sarajlija potpuno oborila s nogu i kada god odem tamo osjećam se kao kod kuće. Dakle, kakvo god da je vrijeme nebitno bilo kiša, sunce, vjetar, ja sletim ili dođem kolima i samo me obuzme neki osjećaj sreće i ljubavi pa poželim da se ne vratim nikad.

Mislim da sam tom pjesmom zaokružila posebnu ljubav i emociju sa Sarajevom. 

Šta Vas posebno veže za Sarajevo?

- Ljudi, ta neka posebna energija, ljubav. Zaista ne pričam samo o nastupima. Volim da se prošetam Sarajevom da sjednem negdje na ručak, a izađem kada završmo večeru u tom istom restoranu. Nije važan enterijer, program, hrana već ljudi. Ključno je kakvi su ljudi.

Mada ste u sretnoj ljubavnoj vezi s Žigom Sotlarom, moram vas pitati, da li u Sarajevu ima zgodnih muškaraca?

- Iskreno u Sarajevu se najglasnije pjevala "Muškarčina" od cijele turneje, a zaista smo imali mnogo gradova po regionu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.