"AVAZ" NA LICU MJESTA

Pogledajte privođenje osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji "Pub"

Pripadnici FUP-a su u ovoj akciji uhapsili Edina Neretljaka (1985.), Antonija Jovanovića (1984.), i Amira Adilovića (1984.)

Piše: Eldar Abaz

27.7.2023

Trojica osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva "Pub" predati su u nadležnost Tužilaštva KS i bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužilac odlučit će o daljnjim mjerama.


Oni su uhapšeni jučer u akciji FUP-a zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu slobode su lišena tri lica inicijala E.N. (1985.) A.J. (1984.) i A.A. (1984.), te su izvršeni pretresi pokretne i nepokretne imovine na sedam lokacija, za koje je utvrđeno da koriste predmetne osobe - saopćili su iz FUP-a.

Kako je ranije objavio portal "Avaza", pripadnici FUP-a su u ovoj akciji uhapsili Edina Neretljaka (1985.), Antonija Jovanovića (1984.) i Amira Adilovića (1984.).

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina opojne droge amfetamin, oružje, skupocjeni automobil, te drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.