GODIŠNJICA OLIMPIJADE

Govore za "Avaz": Šta bi bilo da je Jure pao na stazi, je li Križaj bio ljubomoran na Franka zbog osvajanja medalje, šta je Dubravčić koštalo medalje

I dok su u više navrata govorili o značaju koje grad Sarajevo ima za njih, ekipa "Avaza“ pitala ih je malo drugačija pitanja

anda Dubravčić-Šimunjak, Jure Franko i Bojan Križaj govore za "Avaz". Avaz

Nerma Ajnadžić

8.2.2024

Jure Franko, Sanda Dubravčić-Šimunjak, Bojan Križaj i Katarina Vit (Witt) uvijek će nositi uspomene na Sarajevo i Zimske olimpijske igre održane 1984. godine. Oni su danas u Sarajevu gdje se obilježava 40. godišnjica ZOI-a.

Obilježava se i Frankova srebrena medalja za Jugoslaviju, koja je sijala kao zlato, paljenje olimpijskog plamena Dubravčić-Šimunjak i polaganje zakletve sportista koju je izgovarao sjajni Bojan Križaj.

I dok su u više navrata govorili o značaju koje grad Sarajevo ima za njih, ekipa "Avaza“ pitala ih je malo drugačija pitanja. Samim tim, saznala i stvari koje do sada nisu bile poznate.

U videu pogledajte je li Križaj bio ljubomoran na Franka zbog osvajanja medalje, šta Dubravčić-Šimunjak kaže o karijeri klizačice, koju je okončala s 19 godina, da li joj led nedostaje i šta je koštalo medalje, te šta bi bilo da je Franko pao na stazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.