"AVAZ" NA LICU MJESTA

Video / "Zmajevi" odradili prvi trening pred ključni meč: Podržao ih i bivši selektor

U četvrtak naša reprezentacija igra polufinale baraža protiv Ukrajine, a u slučaju pobjede će igrati protiv boljeg iz meča Island-Izrael

S. S.

18.3.2024

Fudbalska reprezentacija BIH odradila je trening na stadionu Grbavica pred ključne utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Zmajeve" je na stadionu Grbavica podržao i bivši selektor Mehmed Baždarević.

U četvrtak naša reprezentacija igra polufinale baraža na Bilinom Polju protiv Ukrajine, a u slučaju pobjede će igrati na Grbavici protiv boljeg iz meča Island-Izrael.

Kako je danas istakao selektor "Zmajeva" Savo Milošević svi su se odazvali poziv, a Nemanja Bilbija i Kenan Pirić su došli sa manjim povredama.

- Ovo je najbitnija utakmica za Džeku, on ima 38 godina i odlazak na veliko takmičenje je velika stvar. On i Pjanić nisu bili na Euru, ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu, motiv bi trebao biti na najvišem mogućem nivou. Ja sam apsolutno siguran iz razgovora s njima da dolaze s ogromnom željom. Važnost i težina utakmice, da o njoj ćemo pričati, ona neće biti laka zbog pritiska i kvaliteta protivnika, ali to je sve moguće prevazići. Ja sam puno pričao o prethodnim utakmicama gdje sam insistirao da zaslužimo neke stvari, možda dijelom jesmo, a dijelom nismo. To će nam se vratiti ovdje, moramo biti spremni na sve što je ova ekipa propustila u prethodne dvije utakmice. Ako želimo dobar rezultat, morat ćemo ovdje da platimo, a to podrazumijeva ogromnu žrtvu - poručio je danas Milošević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.