IZ SEDMICE U SEDMICU

Ovako se mijenja tijelo trudnice: Mama objavila fotografije čudesne transformacije

Devet mjeseci trudnoće bilježila je promjene koje se događaju njenom tijelu

Transformacija tokom trudnoće. Instagram/Printscreen

D. R.

11.7.2023

Svaka mama zna kako se njeno tijelo mijenjalo tokom trudnoće, ali i u postpartumu. 

Jedna od onih koje su to odlučile zabilježiti je influencerica i fitness trenerica Aliks Vard (Alix Ward). Ona je djevojčicu Aspen rodila sredinom maja ove godine, a u svih devet mjeseci trudnoće bilježila je promjene koje se događaju njenom tijelu.

Kako je objasnila u svojim objavama, bila je fascinirana nevjerovatnim promjenama koje je vidjela na svom tijelu iz sedmice u sedmicu, ali i nakon same trudnoće.

- Još uvijek ne mogu vjerovati da smo prešli dvije trećine puta do susreta s našom curicom. Aspen se miče kao luda. Zabavno je konačno vidjeti njene pokrete, a ne samo osjećati. Dosad sam iskusila nekoliko simptoma trudnoće, ovo su samo neki koji su se pojavili u drugom tromjesečju: izrazito suha koža, perut, plinovi, bolovi u donjem dijelu leđa, kihanje i još puno toga - napisala je ispod jedne od mnogih fotografija na Instagram profilu.

Premda je zbog aktivnog načina života i posla kojim se bavi vrlo brzo skinula kilograme nakon poroda, naglašava kako se njeno tijelo još uvijek nije vratilo u prvobitno stanje. 

- Iako još uvijek ne izgledam kao prije, ne opterećujem se time, jasno mi je da sam sad mama i donijela sam na svijet jedno malo biće - dodaje Vard.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.