ŠOKIRALA PRATIOCE

Influenserica se poigrala svojim trbuhom: Uvukla ga kao da nije trudna, je li to sigurno

Prije izvođenja bilo kakvih vježbi potrebno je savjetovati s ljekarom

Objasnila je kako ona zapravo samo vježba trbušnjake. TikTok

E. Ag.

29.12.2023

Iako je u međuvremenu rodila zdravu bebu, Tami Hembrou (Tammy Hembrow) je u 24. sedmici trudnoće objavila na svom TikToku video kojim je zabrinula, ali i šokirala svoje pratioce. Australska influenserica je na snimku tako uvukla trbuh da je izgledala kao da uopće nije trudna.

- Iskreno, nije li to loše za bebu? Kao da odjednom nestane… Nije li to šok - upitala je jedna pratiteljica. A vama se sigurno nameće isto pitanje. Tami je u komentarima odgovorila kako je uvlačenje trbuha u trudnoći potpuno sigurno.

https://www.tiktok.com/@tammyhembrow/video/7061124570228509954?_t=8iaaUq5AtLJ&_r=1

Objasnila je kako ona zapravo samo vježba trbušnjake, a da pritom ne stišće bebu ni na koji način, piše Roditelji.hr.

No ovaj način vježbanja poznat je već unatrag nekoliko godina, a riječ je o Bloomovoj metodi. Idejni začetnik ovih vježbi je Bruk Kejts (Brooke Cates), trenerica specijalizirana za vježbanje prije i nakon poroda. Osnova tehnike je kombiniranje dubokih udaha, stezanja trbušnih mišića i stezanje mišića zdjelice.

- Nema nikakve opasnosti. Dijete je potpuno zaštićeno i nema toga što majka može napraviti pomoću svojih trbušnih mišića, a da bi taj potez naškodio njenom djetetu - za magazin Health prije nekoliko godina ovu je metodu komentirao dr. med. Majkl Cackovic (Michael).

Iako se medicinska struka slaže oko sigurnosti izvođenja ovih vježbi, još nema dokaza koji bi potvrdili učinkovitost Bloomove metode, a svakako se prije izvođenja bilo kakvih vježbi potrebno savjetovati s ljekarom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.