SARADNJA

Faruk Ćupina: Hercegovci zahvalni Čibukčiću i Fondu za zaštitu okoliša FBiH

Posebno se ističu projekti u Mostaru, vrijedni 800.000 maraka

Sa sastanka

Avaz.ba

21.9.2018

Faruk Ćupina, u ime građana Mostara i Hercegovine, zahvalio je Fondu za zaštitu okoliša FBiH i direktoru ovog fonda Fuadu Čibukčiću na projektima za Mostar i Hercegovinu koje je UO ovog fonda odobrio tokom 2016. i 2017. godine. 

- Fond za zaštitu okoliša uradio je izuzetno vrijedne i kvalitetne projekte u Mostaru i Hercegovini i mi, Mostarci i Hercegovci, zahvalni smo direktoru Fuadu Čibukčiću na posvećenosti i pažnji koju nam je posvetio - rekao je Ćupina, kandidat SBB-a za Parlament BiH, nakon sastanka koji je održao s direktorom Fonda za zaštitu okoliša BiH.

Fond za zaštitu okoliša FBiH je realizirao ili realizira u Hercegovini projekte vrijedne četiri miliona maraka. Posebno se ističu oni u Mostaru, vrijedni 800.000 maraka, među kojim su dvojni primarni kanalizacijski kolektori, vrijedni 550.000 KM, projekt biosistemskih pregleda, zatim očuvanje mostarskih rijeka Neretve, Bune i Radobolje, sanacija i zatvaranje deponije Uborak, dvojni primarni kanalizacijski kolektori...



U općini Konjic realizirao je projekte vrijedne skoro pola miliona maraka, od kojih se ističu projekti zaštite gornjeg toka rijeke Neretve, izgradnja postrojenja evaporatora te projekt fekalne i oborinske kanalizacije. U Čapljini je realizirao projekt tehničkog vodovoda Bivolje brdo, odvođenja otpadnih voda te, među ostalim, projekte za Hutovo blato, Trebižat i ekozonu.

I općini Stolac urađeni su projekti vrijedni 280.000 maraka, među kojima su projekt nabavke opreme za reciklažno dvorište, izgradnja vodoopskrbnog sistema Dubrave te projekti za izvorišta voda Klokun, Kozice i Rotimlja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.