NAČELNIK OPĆINE

Tanović uručio novu opremu Aji Basarić državnoj reprezentativki u streljaštvu

Aja je višestruka državna prvakinja, pobjednica lige i KUP-a BiH za kategorije kadetkinja

Sa prijema. ONS

A. O.

14.7.2022

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović danas je upriličio prijem za Aju Basarić državnu reprezentativku u streljaštvu.

Aja je višestruka državna prvakinja, pobjednica lige i KUP-a BiH za kategorije kadetkinja, juniorki i seniorki u streljaštvu, a nastanjena je na području općine Novo Sarajevo.


Trud i talenat

Općina Novo Sarajevo je prepoznala trud i talenat ove mlade sportistkinje, te podržala njen rad obezbijedivši sredstva za nabavku kvalitetne opreme i najsavremenije puške za streljaštvo kako bi Aja mogla na adekvatan način trenirati i nastupati na velikim međunarodnim takmičenjima.

Tanović je uručio opremu bh. reprezentativki, te poželio njoj i njenim trenerima sreću i uspjeh na svim slijedećim takmičenjima.

- Općina Novo Sarajevo se trudi da prati i podržava vrhunski sport i iskreno se nadamo da će ova naša donacija, oprema koju smo uručili Aji pomoći da se uspjeti plasirati na Olimpijske igre, što je njen krajnji cilj - istakao je Tanović, te dodao da je Općina za ove namjene obezbijedila sredstva od 9.000 KM.


Rekordni rezultati

Aja Basarić je navela da je prije dvije godine učestvovala na Svjetskom i Evropskom prvenstvu u streljaštvu, te da je na tim takmičenjima ostvarila svoje rekordne rezultate.

- Uz podršku svojih trenera i Općine Novo Sarajevo dobila sam novu opremu i pušku što mi je bilo neophodno da moju rezultati budu još bolji i da napredujem u ovom sportu - kazala je Basarić, saopćeno je iz Općine Novo sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.