VIK NAJAVIO

Nove popravke: Danas bez vode brojne sarajevske ulice

Bez vode će ostati i ulice Avde Smajlovića, Put Mladih muslimana, Cicin han, Brdo džamija

Radnici na terenu. VIK SARAJEVO

A. O.

28.7.2022

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Rukodol, Posavska, Novopazarska, Ćamila Avdića, Majdanska, Humska.

Bez vode će ostati i ulice Avde Smajlovića, Put Mladih muslimana, Cicin han, Brdo džamija, Berkuša mala, Hotonj donji, Prijepoljčeva, Očaktanum, Zabosnice, Seada Bublina i Begluk.



Zamjena zatvarača

- Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima - navode iz ViK-a.

Za danas od 09 do 16 sati planirani su i radovi na zamjeni zatvarača DN 250 mm na spoju ulica Obala Kulina bana i Hamze Hume (most Skenderija).

U sklopu pomenutih radova doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju (voda će se isporučivati pod smanjenim pritiskom) u djelu grada od Marijin dvora do Baščaršije i području Bistrika, Alifakovca i Hrvatina.


Potpuni prekid

Do potpunog prekida u vodosnabdijevanju doći će u naseljima: Komatin, Soukbunar, Cicin han, Boguševac, Mahmutovac, Paje, Hošin brijeg, Trčivode, Močila, Hambina carina, Pogledine i Hrid.

Okončanje radova i potpuna normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se do 17 sati.

Za sve informacije možete se obratiti našem Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435, saopćeno je iz ViK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.