BROJNI SASTANCI

Satler u dvodnevnoj posjeti Srednjobosanskom kantonu

Prvog dana posjete održat će se razgovori o procesu pristupanja EU, strateškom razvoju zakonodavstva i politike

Šef delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Johan Satler. Fena

FENA

18.10.2023

Šef delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Johan Satler (Johann Sattler) posjetit će 19. i 20. oktobra Srednjobosanski kanton (SBK).

Brojni sastanci

Prvog dana posjete, Satler će se sastati s predstavnicima i zastupnicima Skupštine SBK, predvođenim predsjedavajućim Skupštine Draženom Matišićem, te članovima Kantonalne vlade, predvođenim premijerom Tahirom Lendom i održati politički dijalog tokom kojeg će se govoriti o procesu pristupanja EU, strateškom razvoju zakonodavstva i politike, kao i o EU programiranju i finansiranju, navodi se u saopćenju Odjela za komunikacije EU u BiH.

Izjave za medije planirane su u 12 sati u prostorijama zgrade Vlade SBK.

Nakon Travnika Satler će se u Domu kulture u Jajcu sastati s predstavnicima organizacija civilnog društva i lokalnim mirovnim aktivistima angažiranim na EU projektu ''Možemo bolje'', koji zajednički provode EU u Bosni i Hercegovini, Ujedinjene nacije, OESS i Vijeće Evrope.

EU4BusinessRecovery projekt

Drugog dana posjete, Satler će posjetiti kompaniju "Karadža-trade-Kašmir" u Bugojnu, podržanu kroz EU4BusinessRecovery projekt, a na inicijativu potpredsjednika Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza, Satler će u Bugojnu učestvovati na zajedničkom sastanku s ministrom Helezom i načelnicima Bugojna, Jajca, Donjeg Vakufa i Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Izjave za medije planirane su od 11:30 do 11:40 sati u velikoj dvorani Općine Bugojno.

Dvodnevnu posjetu SBK Satler će zaokružiti posjetom Gornjem Vakufu-Uskoplju, gdje će posjetiti manifestaciju ''Dani sloge'', organiziranu u sklopu EU projekta ''Možemo bolje''.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.