BIHAĆ

Akcija za pomoć NK "Jedinstvo": Pegazi ispod Plješevice spremni za novi početak

U toku je akcija “Jedan navijač – dvije stolice”

S. DEGIRMENDŽIĆ

10.7.2018


Bihaćki Nogometni klub „Jedinstvo“, osnovan davne 1919., naredne godine obilježit će stotinu godina postojanja. Ususret ovom značajnom jubileju, osim uprave kluba, koji odnedavno ima novog trenera Vladu Jagodića, i Grad Bihać, na čelu s načelnikom Šuhretom Fazlićem, se „digao na noge“ i na sve načine pokušavaju dati svoj doprinos kako bi „Jedinstvu“ vratili stari sjaj.  

Sila nebeska

Fazlić je istakao da podrška nije nikada bila upitna, te da će Grad imovinu koja je vezana za „Jedinstvo“ dati na upravljanje klubu.

Kako je za „Avaz“ kazao Adnan Bajrić, direktor NK „Jedinstvo“, ubrzano se radi na realizaciji ranijih dogovora o investiranju u infrastrukturu stadiona, pomoćnog terena, balona za treniranje, tribina i klupskih prostorija.


Bajrić: Neophodna podrška

Kako bi stadion pod Borićima narednu sezonu u 1. ligi FBiH dočekao u novom ruhu, Bajrić kaže da je pokrenuta i akcija pod nazivom “Jedan navijač – dvije stolice”.

Očekivanja su da se prijatelji ovog kluba iz zemlje i inozemstva i navijači „Sila nebeska“, koji su uvijek bili uz svoj tim, pridruže akciji.

A koliko su Bišćani privrženi svom „Jedinstvu“ govore i stihovi navijačke himne, poput onih :„Rodila me majka da mi kuca srce za pegaze moje ispod Plješevice“ ili „Mi imamo tebe, ti imaš nas, zato 'Sila nebeska' pjeva na sav glas“...

Novi pristup

- Vrijeme je za novi pristup fudbalu koji je više od sporta, što je zajednička šansa i interes ovdašnje privrede i turizma. Vrijeme je da budemo zajednička adresa i dom za mnoge klubove i škole fudbala u USK-u- istakao je Bajrić.

On je izrazio očekivanje da će “Jedinstvo“, koje je u Evropi igralo Intertoto kup, vrlo brzo pobjeđivati u Evropskoj ligi.

- Zato nam je neophodna podrška na tom putu, na putu Premijer lige BiH, jer vrijeme je za timsku igru i zajedničke pobjede NK Jedinstva i „Sile nebeske“ - poručio je on.

Stolica košta 25 KM

Svi koji žele pomoći „Jedinstvu“ kupovinom stolice u iznosu od 25 KM uplate mogu izvršiti na NK “Jedinstvo“ Bihać i to iz BiH na račun: UniCredit Bank, 3385002206249787. Uplate iz inozemstva vrše se na račun: Acc: 25015511005; IBAN: BA39 3385 0048 6130 4987; SWIFT: UNCRBA22. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.