MAGLAJ

Prikupljanje sredstava za liječenje Admira Muratovića

Nakon teške saobraćajne nesreće ostao vezan za invalidska kolica

Svi učesnici turnira „Natronovi branioci Maglaja“. N. Bradarić

Piše: N. Bradarić

30.12.2019

Tokom humanitarne večeri na malonogometnom turniru „Natronovi branioci Maglaja“ za liječenje Admira Muratovića, koji želi život bez invalidskih kolica, prikupljeno je 1.606 maraka.

Prodato je blizu 900 karata, a ostatak sredstava su prilozi u humanitarnu kutiju. Podrška Admiru u njegovoj borbi bili su njegovi nekadašnji saigrači iz „Natrona“, TOŠK-a, „Borca“ i drugih sportskih sredina koji su činili ekipu „Tuceovi prijatelji“ i hrabro su se suprotstavili timu „Humanih sportskih zvijezda BiH“.

Ostvariti cilj

U sastavu ove ekipe bila su zvučna imena bh. nogometa, internacionalci, aktivni, ali i nogometaši koji su već „objesili“ kopačke o klin, kao što su Nermin Šabić, Aldin Džidić, Admir Ljevaković i mnogi drugi.

Iako je rezultat bio u drugom planu, „Zvijezde“ su slavile 3:0. Na ovaj lijepi sportski događaj Admira će podsjećati dres Natrona s brojem 5, koji mu je uručio predsjednik uprave Mirza Halvedžić, te lopta s potpisima svih učesnika utakmice koji su i sami donirali određeni iznos.

Admiru je uručen dres. N. Bradarić

- Najbitnije je da se ostvari cilj zašto smo odigrali utakmicu, a to je da Admir prikupi dovoljno novaca za nastavak liječenja - rekao nam je Ljevaković, koji trenutno nastupa za češki nogometni klub „Teplice“.

Tri tretmana

Nakon teške saobraćajne nesreće, Admir je ostao vezan za invalidska kolica. Ali zbog njegovog stanja i nakon banjskog liječenja, ljekari smatraju da bi mu mogao pomoći tretman matičnim ćelijama. Nadu u oporavak, podsjećamo, Almir vidi u klinici u Beču, potrebna su mu tri tretmana, a jedan košta 10.000 eura.

Za prvi tretman već ima dovoljno novca.

- Hvala svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj utakmici, meni ostaje samo da se borim i vjerujem da ću već krajem januara otputovati u Austriju na prvi tretman – rekao nam je Muratović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.