BORILAČKI SPORTOVI

MMA svijet u šoku: Jon Jones pozitivan na kokain

Prvak UFC-a u poluteškoj kategoriji pao na nasumičnom testu

Al. Ti.

7.1.2015

MMA javnost je šokirana viješću da je Jon Jones, prvak UFC-a u poluteškoj kategoriji pao na nasumičnom testu na kokain te se trenutno nalazi u centru za rehabilitaciju. Pobjeda protiv Daniela Cormiera, koja se održala u subotu neće mu biti oduzeta, kao i pojas prvaka, jer ovaj test nema sportsku pozadinu.

Službeno je potvrđeno kako je vijest da je Jon Jones bio pozitivan na benzoylecgonine, što je glavni metabolit koji se nalazi u kokainu, istinita te da se UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji prijavio u centar za rehabilitaciju i liječenje ovisnosti.

Za Yahoo sports je ukratko izjavio: "Uz podršku svoje porodice, odlučio sam se prijaviti u centar za rehabilitaciju. Želio bih se izvinuti svojoj zaručnici, mojoj djeci, kao i mojim roditeljima te braći, zbog grešaka koje sam napravio. Želio bih se izvinuti i mojim trenerima, sponzorima te UFC-u, kao organizaciji. Ovaj program prihvatam vrlo ozbiljno te tražim privatnost oko ovog slučaja."

Vijest je prvo objavio MMAJunkie, a nakon njega i najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani. Kratko nakon toga je objasnio i kakva je situacija sa Jonesovom posljednjom borbom te pojasom prvaka:

"Koliko sam uspio saznati, ovaj test nije imao veze s takmičenjem te Jonesu neće biti oduzeta pobjeda iz posljednje borbe, kao niti pojas prvaka", napisao je Helwani na svom Twitter profilu.

Malo nakon toga javio se i UFC, koji je potvrdio tu vijest te podržao svog prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.