BORILAČKI SPORTOVI

BOMBA iz MMA: Mirko Filipović se vraća u UFC

Borac iz Hrvatske se vraća u najjaću svjetsku borilačku organizaciju

(Al. Ti.)

20.1.2015

Nakon što su svjetski mediji donijeli informaciju da je Mirko Cro Cop Filipović ponovo potpisao za UFC, potvrda je stigla i sa službene Filipovićeve stranice.

Na njoj je osvanula Cro Copova poruka u kojoj je otkrio i da će se prvi put boriti već u aprilu ove godine. Filipović se zahvalio na podršci, a kao motiv ponovnog potpisa je naveo neke revanše koje želi odraditi prije kraja karijere.

"Dragi prijatelji, informacije koje se pojavljuju u medijima oko mog povratka u UFC su tačne! Prvu borbu ću imati u aprilu! Hvala svima na podršci!

Postoje neke borbe koje bi zaista volio odraditi prije završetka karijere, riječ je o nekim revanšima koje želim više nego išta, bez obzira da li ću pobijediti ili ne, spremit ću se maksimalno i dati zaista sve od sebe, hvala UFC-u što mi je ispunio želju i što će mi to omogućiti!", stoji u poruci na mirkofilipovic.com.

Cro Cop je zadnju borbu u UFC-u imao 2011. kad je poražen od Roya Nelsona. Iako se spekuliralo o prekidu karijere, Filipović se vratio te je 2012. osvojio K-1 World Grand Prix u Zagrebu, a kasnije se takmičio i i u Gloryju - najboljoj svjetskoj kickboksing organizaciji i pritom upisao po poraz i pobjedu.

Najbolji nastup za UFC je vjerojatno imao protiv Pata Barryja, a uz njega je savladao i Mustaphu Al Turka, Eddieja Sancheza i Anthonyja Perosha. Otkaza su ga koštala posljednja tri poraza prekidom od Franka Mira, Brendona Schauba i Roya Nelsona, a gubio je još i od Juniora Dos Santosa, Chiecka Konga i Gabriela Gonzage.

Ukupni UFC score mu se zaustavio na četiri pobjede i šest poraza, ali sada će ga očito imati prilike popraviti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.