BORILAČKI SPORTOVI

Da li se sprema osveta Filipovića: Veliki revanš Cro Copa i Gonzage 11. aprila u Poljskoj

Hrvatski MMA majstor se vratio u UFC

Al. Ti.

23.1.2015

Nakon što je prije nekoliko dana i postalo zvanično da se najbolji MMA borac iz regiona i jedna od legendi ovog sporta Mirko Filipović vraća u najjaču svjetsku borilačku organizaciju UFC, odmah se počelo sa imenima eventualnih protivnika za Cro Copa.

Čak je i Filipović javno izjavio da u UFC-u ima nekoliko boraca protiv kojih želi revanš, a jedan od njih je svakako Gabriel Gonzaga, jer je upravo Gonzaga daleke 2007. godine brutalno nokautirao Filipovića high kickom.

Tako je i UFC odlučio da će se Mirko Filipović i Gabriel Gonzaga naći 11. aprila u kavezu UFC-a nakon osam godina! Bila je to i Mirkova velika želja jer prije kraja karijere želi vratiti Brazilcu za onaj spektakularni nokaut 'high-kickom', koji je inače Mirkov zaštitni znak.

Gonzaga je u posljednje dvije borbe poražen, od Miočića i Mitrionea. Prije toga nanizao je dva nokauta, protiv Shawna Jordana i Davea Hermana. Sada mu treba nova pobjeda protiv Mirka kako ne bi bio doveden u pitanje njegov ostanak među MMA elitom.

Gonzaga nakon davne pobjede protiv Mirka nije imao neki zvučni 'skalp' u UFC-u, možda ona pobjeda protiv Bena Rothwella. Od Brazilca su redom bolji bili Randy Couture, Fabricio Werdum, Shane Carwin, Junior dos Santos, Brenadan Schaub, Travis Browne...

Pogledajte kako je završio prvi dvoboj između Filipovića i Gonzage:

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.