BORILAČKI SPORTOVI

Mostarac Damir Beljo u Berlinu se bori za prvaka Evrope

Meč protiv Maika Kurzweila

Redakcija

5.3.2015

Naš profesionalni bokser Damir Beljo u Berlin sutra će imati meč protiv Maika Kurzweila za upražnjeno mjesto prvaka Evrope po WBO verziji, te prvaka Azije i Pacifika po WBC verziji.

Ovo će za Belju, profesionalnog bokera iz Mostara, biti najvažniji meč u karijeri, a sigurno jedan od najvažnijih za BiH boks u 2015. godini.

- Nikada nije bokser iz BiH nije uspio osvojiti takva dva pojasa, a ne znam da je to uradio i neko s područja bivše Jugoslavije. Ako pobijedim u Berlinu doći ću na samo jedan meč od napada na svjetsku titulu. Ulazim među deset najboljih u dvije najjače verzije i automatski među izazivače za dvije najjače verzije WBO i WBC. Zato je ovo po svemu historijski meč za mene, ali i cijelu BiH - ističe Damir Beljo.

Kako kaže zajedno sa svojim trenerima i kolegama potpuno je spreman za Maika Kurzweila, koji ima impresivan skor od 14 pobjeda od kojih je čak 11 bilo u prvoj rundi.

- On je veoma opasan borac u prvim rundama, tako da neću srljati od početka meča i tražit ću svoju šansu kako meč bude odmicao. Nadam se da ću se iz Berlina u BiH vratiti sa pojasom - kaže Beljo.

Danas je u Berlinu zakazano vaganje Belje i Kurzweila, te press konferencija.  Beljo i Kurzweil će ukrstiti rukavice u završnoj borbi večeri, najvjerojatnije u petak oko 21.30, a meč će direktno prenositi Eurosport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.