BORILAČKI SPORTOVI

Poturak: U Sarajevo sam doveo FFC i pobijedio Munoza

Nakon sinoćnjeg trijumfa

Autor:Fena

14.3.2015

Ovo je moja treća pobjeda u nizu i sretan sam zbog toga jer sam "izginuo" za ovaj turnir - kazao je najbolji bosanskohercegovački kik bokser Dževad Poturak "BH Machine" nakon pobjede nad Špancem Frankom Munozom na Final Fight Championchipu 7 (FFC 7) koji je održan sinoć u Sarajevu. 

Naglasio je da je to i za njega i za Bosnu i Hercegovinu bila nemoguća misija. 

- Odradio sam kompletnu pripremu eventa, u Sarajevo sam doveo FFC koji je najveća promocija u Evropi i pobijedio Španca Franka Munoza - rekao je Poturak. 

Na FFC-u 7 učestvovala su 24 borca iz 10 zemalja: BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Bugarske, Grčke, Njemačke, Španije i Ukrajine. 

Boje BiH branili su Ivan Skoko (MMA) koji je izgubio borbu protiv Srbijanca Vladimira Prodanovića, Tomislav Spahović "The Beast" (MMA) pobijedio je Bugarina Kamena Georgieva, a Dženan Poturak (kik boks) poražen je od Srbijanca Strahinje Denića. 

Elmira Mehića (kik boks) savladao je Hrvat Tomislav Cikotić, a Igor Emkić (kik boks) pobijedio je Ukrajinca Nikitu Chuba. 

Vodeća borilačka regionalna promocija FFC održala je jučer takmičenje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nakon tri prethodna pokušaja. 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.