BORILAČKI SPORTOVI

FFC pojas stiže u moje Sarajevo!

Tomislav Spahović, jedan od junaka FFC spektakla

A. SOKOLOVIĆ

18.3.2015

- Zadovoljan sam nastupom u Skenderiji. Bio sam upravo taj koji je prekinuo pobjednički niz od 10 pobjeda opasnom Bugarinu! Pobijediti borca koji ima skor 20:9 i koji ima pet puta više borbi za mene je to veliki uspjeh.

Ovo je za "Avaz" jučer izjavio MMA borac Tomislav Spahović, jedan od junaka FFC spektakla nedavno održanog u dvorani "Mirza Delibašić".

Popularni "The Beast" ("Zvijer" bos.) za protivnika je imao Kamena Georgijeva, koji spada u sami vrh evropskih MMA boraca i nakon tri kvalitetne runde pobijedio jednoglasnom odlukom sudija. 

- Spreman sam za sve borce, ne odbijam mečeve. Želim samo jače protivnike, jer tako mogu napredovati - dodao je Spahović.

Naš borac je u Ljubljani prošle godine na FFC-u, protiv Okrosa Sandora, potrgao ligamente koljena. Poslije meča su ga iznijeli iz ringa, jer nije mogao stati na nogu. No, i tako povrijeđen je pobijedio Sandora.

- Oporavak je prošao odlično. Držao sam se pravila i danas je sve u redu, hvala Bogu - kaže Spahović.

Tomislav ima plan da se bori za titulu FFC-a u poluteškoj kategoriji i, kako kaže, dat će sve od sebe da taj pojas donese u svoje Sarajevo.

- Sada mi je cilj uzeti titulu FFC-a. Naravno, cilj mi je da budem među top tri borca na svijetu u svojoj kategoriji. Na tom sam putu sada, a hoću li uspjeti, pokazat će vrijeme - kaže Spahović, dodajući da mu je svaka pobjeda draga, a kao najdraže izdvaja ovu s Georgijevom i u Đenovi na SHC-u protiv Eduarda Riege.

Postao tata

Spahović nam je potvrdio da je dva dana uoči borbe dobio kćerkicu. 

- Dao sam joj ime Rianna. Njeno rođenje mi je bila dodatna motivacija i radost. To mi je pomoglo da budem opušteniji - kazao je Spahović, koji je ujedno zahvalio svojim fanovima i svima koji su mu pružili podršku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.