BORILAČKI SPORTOVI

Mrdić u finalu Sarajevo Opena

Prvog takmičarskog dana na Sarajevo Openu nastupilo je još 19 bh. takmičara

Fena

21.3.2015

Bosanskohercegovački džudist Mitar Mrdić plasirao se u finale Evropskog džudo kupa "Sarajevo Open 2015.", koji je jutros počeo u KSC Ilidža.

Tridesetjednogodišnji Trebinjac je u kategoriji do 73 kg ostvario četiri pobjede i u posljepodnevnom programu koji počinje u 16.30  sati borit će se za titulu.

Mrdić je u prvom kolu pobijedio Hrvata Dominica Sumpora, u drugom je bio bolji od Crnogorca Đorđa Perućice, a u trećem kolu i borbi za trijumf u grupi pobijedio je ponovo Crnogorca Balšu Sinanovića. U polufinalu je savladao Francuza Arthura Clergeta, a u borbi za zlatnu medalju protivnik mu je Crnogorac Nikola Gušić.

Osim Mrdića, prvog takmičarskog dana na Sarajevo Openu nastupilo je još 19 bh. takmičara i takmičarki, a najuspješniji od njih bili su Selma Sejdinović i Petar Zadro.

Sejdinović je u kategoriji do 52 kg u eliminacijskim borbama došla do trećeg kola, a u repesažu ostvarila jednu pobjedu. No, u drugom kolu repesaža i borbi koja je odlučivala takmičarku koja će se boriti za bronzanu medalju poražena je od Andree Bekić iz Hrvatske.

Zadro je u kategoriji do 66 kg došao do trećeg kola a potom je u repesažu poražen od Austrijanca Andreasa Tiefgrabera.

Ostali bh. takmičari završili su nastupe u prvim eliminacijskim borbama ili u prvim mečevima repesaža.

Drugog takmičarskog dana u nedjelju održat će se borbe u težim kategorijama, kada se očekuju nastupi bh. uzdanica za medalje, Larise Cerić, Aleksandre Samardžić i Haruna Sadikovića.

Na Sarajevo Openu nastupa 247 takmičara i takmčarki iz 19 zemalja. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.